VELIKI ČOVEK

Voja Brajović se i danas seća REČI legendarnog Pavla Vuisića: Znaš, ja nemam DECU, ali postoje…

Prisetio se i trenutka kada se upoznao sa Pajom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube/Luftika

Ovogodišnji dobitnik nagrade “Pavle Vuisić” za životno delo, za doprinos umetnosti glume u domaćem igranom filmu je Voja Brajović.

Foto/E-stock/Jovan Jovanović

Voja je, tim povodom, pričao o pokojnom kolegi kog je upoznao davne 1971. godine kada je Paja glumio profesora Kostu Vujića u filmu “Šešir profesora Koste Vujića”,  Voja debitovao u ulozi Mike Alasa.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Misterija SAHRANE Pavla Vuisića! Legendarni glumac imao je jednu želju koja mu nikada nije ispunjena

“Još tada sam uvideo kakav je Paja profesionalac i perfekcionista. Nekoliko godina kasnije, kada smo snimali “Porobdžije” u Mostaru, zaseli smo u pauzi, družili se, pričali, nešto sam se zamislio i rekao mu: “Ja sam ustvari shvatio kakav si ti štreber!”. Ljudi su verovali da on to tako lako radi, da ne glumi nego da živi svoje uloge, ali on je bio odgovoran i studiozan”, isprigao je Voja za  Gloriju.

Vuisić je često ponavljao scene na snimanju i po 10 puta, sve dok ne bude u potpunosti zadovoljan.

Tajna “Maratonaca”: Jedna od kultnih scena srpskog filma je snimljena na prevaru

“Pitao me je: “Kako to misliš, štreber?”. Objasnio sam mu da se sećam da smo u “Šeširu” jednu scenu snimali 17 puta. U toj sceni ja sviram violinu, Milan Caci Mihailović peva, a Pavle stoji. Njegov zadatak je bio samo da nas sluša. 17 puta nas je vraćao da ponovimo kadar jer nije bio zadovoljan sobom kako nas sluša”, dodao je Brajović za pomenuti medij.

“Na to je imao spreman odgovor: “Znaš, ja nemam decu, ali postoje deca kojoj se čini da je dobro ovo što ja danas radim i neću da se sutra razočaraju”, zaključio je Voja priču o Vuisiću za Gloriju.

B.K.



Izvor: Objektiv.rs, Gloria

Komentari (1)

  1. Војислав Воја Брајовић је играо више улога историјских личности по филмовима, серијама, ТВ Драмама и у позоришним представама као што су: Михаило Петровић Алас у ТВ филму „Шешир професора Косте Вујића“, Лаерт и Хорације у позоришној представи "Хамлет", Светозар Ружичић у ТВ Филму "Покондирена тиква", Жутилов у позоришној представи "Родољупци", Леополд фон Ранке у ТВ Серији "Вук Караџић", Кнез Милош Обреновић у позоришној представи „Ружење народа“, Вук Бранковић у филму и у мини-серији "Бој на Косову", Волков у филму "Сеобе 2 ", Нинковић у ТВ филму и у позоришној представи "Госпођа министарка", Јосип Броз Тито у филм „Тито и ја“, у мини серији „Броз и ја“ и у филму Жућко – Прича о Радивоју Кораћу“, Цар Шћепан Мали у позоришној представи "Лажни цар Шћепан Мали", Терзит у позоришној представи "Троил и Кресида", Томазо Медини у позоришној представи “Конте Зановић”, Кир Јања у ТВ драми "Кир Јања", Игуман Стефан у позоришној представи "Горски вијенац", Доктор Фердинанд Коле у позоришној представи "Вила Сашино", Прота Матеја Ненадовић у ТВ филму "Између изгубљеног и неодржаног", Сигмунд Фројд у позоришној представи "Посетилац", Краљ Милан Обреновић у филму и мини серији „Ивкова слава“, Кнез Вићенције у позоришној представи "Мера за меру", Ђорђе Вајферт у документарно-играном филму "Краљевина Србија", Доситеј Обрадовић у програму свечане академије "Доситеј - знање без граница", Владика Николај Велимировић у докуметарно-играном филму "Мисија", Војвода Радомир Путник у документарно-играном филму и серији "Србија у Великом рату", Антоније Хаџић у филму и серији "Santa Maria della Salute", Мирослав Спалајковић у филму и серији „Краљ“ и Слободан Јовановић у серији „Време зла“.

    Odgovori

Ostavite komentar