ČEKA SE

Srbi iščekuju najnoviju ODLUKU: Zbog pogoršanja stanja sa epidemijom uslediće nove oštrije MERE

O novim merama biće razgovarano naredne sedmice

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube printscreen

U Republici Srpskoj pogoršava se epidemiološka situacija, pa se očekuje i uvođenje novih mera.

Već u naredna dva dana u Banjaluci bi moglo da bude oko 1.500 aktivnih slučajeva zaraze virusom korona, izjavio je gradonačelnik Igor Radojičić.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Novim merama biće razgovarano naredne sedmice, prenosi RTRS.

– Ja se nadam da nećemo morati potegnuti one radikalne mere koje smo imali u aprilu i maju i da neće doći ponovo do zatvaranja, jer smo potpuno svesni da svako zatvaranje bilo kojeg subjekta stavlja u prvi plan ekonomski i socijalni problem – rekao je Radojičić.

Stravične brojke iz komšiluka: BiH prvi put ima više od HILJADU zaraženih u jednom danu 

Zbog svakodnevnog sve većeg porasta obolelih, Republika Srpska će morati da preduzme niz mera kako bi se zaštilo stanovništvo, rekao je na otvaranju kovid bolnice u Bijeljini srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

– Verovatno će se morati ponovo zatvarati škole, redukovati radno vreme. Znam da nije ni vreme ni mesto, ali pozivam i sve aktere izbornog procesa, sve partije da obustave okupljanja – apelovao je Dodik.

Za razliku od marta i aprila, kada je među zaraženima bilo najviše starijih lica, sada češće oboleva radno produktivno stanovništvo starosti 30 do 49 godina.

Ono što svakako zabrinjava je da se povećala interakcija između ljudi, što dovodi do skoka broja zaraženih. Vreme je takvo da smo se svi povukli u zatvorene prostore gde se odvija interakcija, što pogoduje širenju virusa. Zato i mere o kojima razmišljamo idu u pravcu da se smanji socijalna interakcija, da zaštitimo zdravlje ljudi, ali i da očuvamo privrednu aktivnost – rekao je ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar