Grad ljubavi na velikom platnu: Francuzi biraju filmove koji najbolje prikazuju Pariz

Koji je vaš omiljeni film čija je radnja smeštena u Pariz?

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube/Movieclips Trailers

Popularni film “Emili u Parizu” je prethodne nedelje izazvao mnoge kontroverze zbog mnogih predrasuda, stereotipa i klišea koji se pojavljuju u ovom ostvarenju.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Upravo zbog toga su Parižani odlučili da sa publikom podele mišljenje koji filmovi najbolje predstavljaju Pariz i atmosferu najromantičnijeg grada na svetu. “CNN” je pitao 38 hiljada Parižana o najboljim filmovima koji najtačnije prikazuju Pariz i njegove stanovnike, evo šta su oni rekli:

Kao najbolji film na engleskom se pokazao “Ponoć u Parizu” Vudija Alena. Ovo ostvarenje predstavlja avanturu jednog američkog pisca koji posećuje Pariz. On se svake noći posle ponoći teleportuje u Pariz dvadesetih godina, dobija priliku da upozna najveće svetske umetnike, koji su tada živeli u ovom prelepom gradu, poput – Hemingveja, Dalija, Pikasa i Fitzdžeralda. Film savršeno predstavlja magiju, istoriju i kulturu ove prestonice.

Među publikom se odlično pokazao i crtani film “Ratatuji”, Dizni je u njemu prikazao lepotu francuske kuhinje, ali i građana. Čuvena produkcijska kuća izgleda dobro zna da prikaže Pariz, pa su na listi našle i “Mačke iz visokog društva”. Na listi se našlo i ostvarenje “Džuli i Džulija”:

Prema studiji, oko dva odsto Parižana veruje da nikada nisu videli jedni ostvarenje na engleskom koje precizno prikazuje atmosferu njihovog grada.

Najbolji francuski filmovi o Parizu su :”Pariz, volim te”, “Čudesna sudbina Amelije Pulen”, “Mržnja” i “1+1+1” i “Nedodirljivi”.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar