Počela sednica Kriznog štaba: Razmatraju se OVE MERE, situacija je ozbiljna

Srbija je jučepo prvi put imala više od 500 novih slučajeva korone

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/ Tanjug/ Sava Radovanović

U palati Srbija počela je sednica Kriznog štaba. Prema ranijim najavama na sednici se razmatraju mere koje bi zaštitile Srbiju od prelivanja velikog broja slučajeva koji se beleži u zemljama u okruženju.

Ova mera će od danas biti OBAVEZNA: Dr Kon se oglasio pred sednicu Kriznog štaba i otkrio važne detalje

Kako je juče rekao prof. dr Branislav Tiodorović, epidemiolog i član štaba, ozbiljno će se danas razmatrati uvođenje negativnog PCR testa za sve koji ulaze u našu zemlju, ili serološkog testa, koji dokazuje prisustvo IgG antitela na koronu, odnosno da je neko preležao kovid 19.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

On je rekao da je cilj da se pojača kontrola na granicama, a pričaće se o tome da se dodatno pooštri kontrola u ugostiteljskim objektima, odakle se virus najviše i širi.

I njegov kolega dr Predrag Kon, takođe, epidemiolog i član štaba, kazao je juče za medije da je sada već izvesno uvođenje testa pri ulasku u zemlju.

Drugi SMRTNI SLUČAJ za dva dana u KC Niš: Jedan pacijent na respiratoru u teškom stanju

Imunolog Srđa Janković za Tanjug je kazao da će se reagovati u skladu sa epidemiološkom situacijom, ali da se mere poput ograničenja kretanja sada ne razmatraju.

“U ovom trenutku još nisu konkretne dodatne mere u razmatranju, ali mere će pratiti situaciju. Jedna od mogućnosti je da se uvede negativan PCR test za ulazak u Srbiju, ali koliko je realna, ne mogu da kažem pre sastanka”, rekao je Janković.

Za sada nema govora o prelasku škola na onlajn. Plan je da na taj vid nastave prelaze samo ukoliko unutar jedne škole ima 30 do 50 obolelih. Takođe, na onlajn može preći i jedno odeljenje u kojem ima više od 3 obolelih.

Uvedena VANREDNA SITUACIJA u još jednoj opštini u Srbiji: Situacija alarmantna, broj zaraženih raste

Srbija je juče oborili rekord u broju obolelih u jednom danu. Prvi put od početka epidemije, i dolaska virusa u našoj zemlji, imali smo više od 500 osoba za 24 kojima je dijagnostikovan virus – čak 512. Ovu brojku nismo imali ni u julu, kada je bio drugi talas, za koji struka kaže da je bio najteži.



Izvor: Objektiv.rs, Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar