Odmah promenite rutinu: 5 večernjih navika koje loše utiču na kožu

Vaše loše navike nanose štetu koži

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/valuavitaly

U svakodnevnoj negi kože, često nesvesno napravimo i poneku grešku, a to se naročito odnosi na večernje rituale.

Veoma je važno da kožu na pravilan način pripremite za spavanje, a tu se često prave velike greške.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

A stručnjaci navode 5 najčešćih grešaka koje žene prave:

Jednostavna rutina čišćenja lica

Primetićete da ako stavite malo losiona tuferom na lice, nakon što uklonite šminku, tufer će ponovo postati bež, što znači da vaša koža na kraju nije tako čista kao što ste mislili. Većinom, osnovno sredstvo za uklanjanje šminke neće potpuno očistiti kožu, pa bi bilo dobro da koristite dodatno sredstvo sa tom namenom, kako biste bili sigurni da je vaše lice potpuno čisto.

Foto:Freepik/senivpetro

Koristite pogrešne proizvode

Sredstvo za čišćenje lica koje ujutro koristite za hidriranje kože kontraindikovano je za veče. Razlog – noću su vam potrebni proizvodi na bazi ulja koji će pripremiti kožu za podmlađivanje tokom spavanja.

Mobilni i krevet 

Kada u svoj krevet ponesete mobilni telefon i provedete neko vreme listajući sadržaje, zapravo prenosite bakterije sa mobilnog telefona na lice koje ste upravo očistili. Ako apsolutno morate da poželite laku noć svom dečku, radije koristite ruke i otkucajte poruku, ali u svakom slučaju ograničite upotrebu telefona na minimum neposredno pre spavanja.

Foto: Freepik/drobotdean

Vaša kosa

Svilena marama idealna je za držanje kose, povlačeći je unazad, tako da vam svi ostaci proizvoda za oblikovanje koje koristite ne dodiruju lice.

Topli, opuštajući tuš

Omiljeni deo vašeg dana, taj vrući tuš koji traje duže nego što bi trebalo možda neće biti toliko dobar za vašu kožu. A zašto? U stvari, previše isušuje kožu. Smanjite vreme tuširanja na 5 minuta ili alternativno smanjite visoku temperaturu vode.

Foto/Freepik/cookie_studio

Što se tiče hladnih zimskih dana kada će vrlo vruća voda biti neophodno zlo, ne zaboravite da primenite dobru hidratantnu kremu nakon tuširanja.



Izvor: Objektiv.rs, harpersbazaar.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar