Jesen je doba kada najviše PAROVA odlazi na TERAPIJU: Evo zašto je baš ovo vreme najčešće

Nekada je ova mogućnost jedina opcija za rešavanje nesuglasica

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto:Freepik/svetlanasokolova

Problemi su potpuno normalna stvar za svaku vezu, ali nekada oni postanu toliko veliki i nagomilani, da se parovima čini da ne mogu sami da izađu na kraj sa njima.

Zbog toga se mnogi odlučuju da se obrate stručnjacima, koji će pokušati da ih uputi na pravi put, pa terapija ostaje jedina opcija.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Iako su do skora mnogi bili skeptični prema ovom vidu profesionalne terapije, sve više nestaju predrasude u vezi ove mogućnosti.

Jedan od osnovnih razloga zbog čega se parovi odlučuju za jesenju terapiju svakako je povratak sa odmora i ponovno suočavanje sa svakodnevnim obavezama.

Iako su ove godine, zbog pandemije koronavirusa, mnogi bili ograničeni što se tiče putovanja, ipak je većina svoj letnji odmor iskoristila da provede sa najbližima, a najviše sa svojim partnerima.

Par na terpaiji, Foto:Freepik/yanalya

Prema rečima Lusi Beresford, psihoterapeuta i stručnjaka za seks i partnerske odnose, letnji odmor, koliko god bio divan, često dovodi do tačke “pucanja”.

Razlog je jednostavan, a to je, kako je navela, to što smo upućeni na partnera i što provodimo mnogo zajedničkih trenutaka.

“To dovodi do suočavanja sa problemima koje bismo inače potisnuli i preneli u naredne mesece. Zbog toga postoji potreba da se reše sve nedoumice i pronađe snaga za dalje poteze, sa ciljem da se veza održi. Kada prođe malo vremena i nastupi jesen, interesovanje za savetovanje i bračnu terapiju raste”, kazala je Beresford.

Par se grli, Foto: Freepik/freepik

Ona je dodala da je potrebno krenuti od sebe i ne prebacivati svu krivicu na partnera, jer samo tako je svaki izazov moguće rešiti, piše Grazia Italia.

“Savet svim parovima je da iskreno razmisle o uzroku konflikta, a promena ambijenta i prisustvo treće osobe može olakšati ispoljavanje frustracije i razočaranja. Na taj način njihov glas može da se čuje. Nova perspektiva je odličan put za donošenje važne odluke da li nastaviti zajedno ili ne”, kaže Baresford.



Izvor: Objektiv.rs, Klix.ba

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar