Zvezda DOMINIRALA: Neočekivano visoka pobeda, Mornar UBEDLJIVO potopljen (VIDEO+FOTO)

Crveno - beli savladali su tim iz Bara 93:62

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: aba-liga.com/crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su večeras na svom terenu u Beogradu savladali barski Mornar sa 93:62, u utakmici 3. kola regionalne ABA lige. Barani su bolje počeli meč, poveli sa 13:7, ali onda je usledila kanonada crveno-belih.

Najefikasniji je bio Džordan Lojd sa 16 poena, uz sedam asistencija i četiri skoka, Dejan Davidovac postigao je 13, Lengston Hol 12, a Marko Jagodić Kuridža 11 poena, dok je kod gostiju Džejkob Pulen zabeležio 12 poena.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

U Zvezdinom dresu na sjajan način debitovali su Emanuel Teri, sa dva atraktivna zakicavanja, ukupno šest poena, kao i povratnik Tejlor Ročesti sa sedam poena i sedam asistencija.

Hvala vam što ste pratili tekstualni prenos košarkaške utakmice ABA lige, Crvena zvezda – Mornar Bar na portalu objektiv.rs.

Četvrti period bio je odrađivanje posla. Obradović je pružio šansu igračima koji su imali manju minutažu, ali rezultat  zbog toga nije trpeo. Zvezda je bila bolja u svim segmentima igre i na kraju došla do ubedljive pobede 93:62.

ČETVRTA ČETVRTINA:

Zvezda je i treću četvrtinu dobila ovoga puta sa 10 poena razlike (21:11). Mornar je imao seriju od 8:0, ali je to bilo sve što su gosti iz Bara uspeli da urade u ovom delu igre tako da crveno-beli u poslednji period igre ulaze sa velikih +20 (67:47).

TREĆA ČETVRTINA: 

Zvezda je briljantno otvorila drugi deo, dok Mornar nije pogodio koš puna četiri minuta pa je rezultat tada na semaforu glasio 34:23 za tim iz Beograda.

Zvezda je i do kraja četvrtine igrala izuzetno atraktivno. Alej-up Hola za Terija i sjajno zakucavanje novog Zvezdinog centra bilo je dovoljno za 44:32, a na veliki odmor crveno-beli otišli su sa dvocifrenom prednošću 46:36.

DRUGA ČETVRTINA:

Ekipa Mornara bolje je otvarila utakmicu, imala prednost u prvih pet minuta igre 13:7.

U igri su zatim ušli Teri i Ročesti tako da je Zvezda do kraja četvrtine preokrenula i dobila prvi deo igre 24;23.

PRVA ČETVRTINA:

Dobro veče i dobrodošli na tekstualni prenos košarkaške utakmice ABA lige, Crvena zvezda – Mornar Bar.

Trener Saša Obradović u najavi ovog meča izjavio je da crveno-bele očekuje derbi kola, i to protiv ekipe koja je dosadašnjim igrama u ABA ligi i Evrokupu pokazala da pretenduje na najviši plasman:

“Vrlo nezgodna i odlična ekipa, koja zna da igra i odlično je vođena sa klupe od strane trenera Pavićevića. Vrlo zahtevan protivnik, biće nam potreba dobra koncentracija i energija da pobedimo. Ovaj meč nosi epitet derbija, a ekipa Mornara pokazala je sa pravom zašto ima velike ambicije ove sezone. U top 4 ekipe su sigurno imaju kvalitet na svakoj poziciji”, izjavio je trener Crvene zvezde, Saša Obradović.

Ovo je duel timova koji su sjajno počeli sezonu u regionalnom šampionatu, pošto su zabeležili dve pobede u isto toliko odigranih kola. Zvezda je pobedila u gostima Cibonu i Borac, dok je Mornar takođe savladao Cibonu, a pre toga bio je bolji i od Zadra na početku takmičenja.

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju Mornar u okviru 3. kola ABA lige.

Sprema se BOMBA na Malom Kalemegdan: Zvezda uskoro jača za krilnog centra



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar