OTKRIVAMO

Evropska unija i Priština spremili su strašnu UCENU za Srbiju! Beograd na ovaj USLOV ne sme da pristane

Opasne namere Evropske unije i Prištine

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen / Tanjug

Evropska unija je spremila najopasniju prevaru za Srbiju kada su u pitanju pregovori Beograda i Prištine, naime nakon sastanaka koje je specijalni izaslanik EU Miroslav Lajčak imao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i sa predstavnicima Albanaca s Kosova jasno je da ćemo biti dovedeni pred ultimatum – Sve za ništa!

Kako saznaje naš portal iz diplomatskih izvora Beograd bi u Briselu mogao da se nađe pred strašnom ucenom, po kojoj bi Srbi “priznali lažnu državu Kosovo, a Priština bi priznala Srbiju”?! U prevodu sve za ništa.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

-Albanci očigledno imaju nekakav dogovor sa Briselom, a to dokazuje i pismo Federike Mogerini, a koje je objavio Isa Mustafa. To pismo je napisano posle potpisivanja Briselskog sporazuma i u njemu se jasno navodi da se od Prištine neće tražiti da da izvršna ovlašćenja ZSO. Tako da možemo očekivati da će se od Srbije tražiti sve, a da nećemo dobiti ništa – otkriva naš izvor.

Bez ZSO Srbi izlaze iz prištinskih institucija! Pred Srbijom su teški razgovori u Briselu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić više puta do sada je ponovio da Srbija neće pristati na tu igru, a to je rekao i juče pred Miroslavom Lajčakom.

-Mi smo spremni da razgovaramo o svemu, ali nismo i nećemo pristati da damo sve, a da ne dobijemo ništa – rekao je predsednik Srbije i istakao da očekuje jasnije odrednice iz EU, što je Lajčak izbegao da odgovori.

Pismo Mogerinijeve je za Srbiju nešto novo, kaže narodni poslanik Milovan Drecun i ocenjuje da je to urađeno iza leđa Beograda. Ako je pismo tačno, ispašće da smo prevareni ne samo do strane Albanaca, nego i od strane Evropske unije, ističe on.

TANJUG / DRAGAN KUJUNDZIC

Drecun smatra da bi specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak trebalo da razjasni novonastalu situaciju.

“Mislim da bi Lajčak trebalo da razjasni tu situaciju, jer Mustafa kaže da ga je upoznao sa tim. Ispašće da smo prevareni ne samo do strane Albanaca, nego i od strane EU, ako se ispostavi da je to pismo tačno”, dodaje Drecun.

“Beograd je dobio odgovor na pitanje — šta dobija ukoliko prizna nezavisnost Kosova? Pa dobija priznanje Prištine. Preko potrebna „ponuda veka“: sve — ni za šta! Toliko o traženju kompromisa od strane Zapada. Ako je i od EU, previše je”, smatra politikolog Jelena Vukoičić, komentarišući posetu briselskog specijalca Lajčaka Prištini.

Pošto su, kako kaže, predstavnici prištinskih vlasti drsko i bezobrazno odbili svaku priču o formiranju Zajednice srpskih opština, to što se ona ne pominje ni u jednoj izjavi zapadnih zvaničnika, ispod je svih očekivanja, kaže ona za Sputnjik.

Foto/E-stock/Miloš Rafailović

Vukoičićeva ne sumnja da će zbog toga i dalje biti pritisaka, prljavih udaraca, nasrtaja Albanaca na Srbe koji su ostali na Kosovu i Metohiji. To je opipljiva opasnost. U situaciji kada ne mogu da izdejstvuju svoje ciljeve nekakvim mirnim putem, onda se služe nasiljem, ne samo kosovski Albanci, nego i oni koji su im mentori, koji pišu takve izjave po Tviteru, kaže naša sagovornica, ali i primećuje da je to sve što mogu jer EU nema nikakav mehanizam da pritisne Srbiju.

„Nema ni čime da je ucenjuje. To članstvo u EU je toliko daleko i kao ideja je podjednako smešno kao i ova o međusobnom priznanju o čemu se razgovara. Srbija je svesna toga da je veliko pitanje da li će ikada postati članica EU. Jedini konkretan problem je to što Albanci imaju mehanizam da pritiskaju Srbiju preko Srba na Kosovu i Metohiji, koje mogu da ugroze, da napadnu“, ocenila je ona. Srbija, kako smatra, treba da ignoriše fiktivne pregovore kojima se ništa ne postiže. U takvoj šaradi, kaže Vukoičićeva, Beograd ne treba da učestvuje. A EU nek pregovara sa Prištinom koliko god hoće i neka Brisel i Priština postižu dogovore kakve god hoće.

Pa i one da će Beogradu, velikodušno, ponuditi da Kosovo prizna Srbiju.

Pogledajte šta je objavio Isa Mustafa:

Të nderuar qytetarë
Më 24 gusht të vitit 2015, një ditë para nënshkrimit të Marrëveshjes mbi Parimet e…

Posted by Isa Mustafa on Четвртак, 15. октобар 2020.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

  1. EU je u velikom problemu. Prvo je rekla Kosmet nije Srpski pa su nas bombardovali i napravili stetu od 150 milijardi eura. Sada priznaju da je on i Srpski. Zbaci pogresili su i sada kada ispravljaju gresku najteze ce im pasti nadoknada privredne stete od 150 milijardi plus nevine zrtve. Ima jos , nadoknada stete silom iseljenih sa Kosmeta. BIce jako skupo za njih.

    Odgovori

Ostavite komentar