VAŽNO

Dr Darija se HITNO oglasila posle sednice Kriznog štaba: Ovo su NOVE oštre mere

Arena ponovo postaje privremana kovid bolnica

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/ Tanjug

“Pooštravamo sve dosadašnje mere, u smilsu njihovih primena, na lokalu više neće moći da izdaju dozvole za okuplanja. Maske treba da nosimo svi, stalno i na otvorenom prostoru, to je isto nova mera”, rekla je dr Darija Kisić Tepavčevič.

Dodala je da Arena ponovo postaje privremana kovid bolnica.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Krizni štab za borbu protiv kovida 19 održao je danas sednicu na kojoj se raspravljalo o trenutnoj epidemiološkoj situaciji.

Želimo preventivno da delujemo, da ne reagujemo tek kad imamo ozbiljno popunjenje kapacitete, premorene ljude, kroz to smo prošli i nemamo razloga da ne učimo i na svojim i tuđim primerima koji nisu dali dobre rezultate. Kad smo se ponašali odgovorno, imali smo rezultat, zato molim za jedinstvo i solidarnost”, rekao je Ministar Lončar danas u Palati Srbija pre početka sednice Kriznog štaba i najavio pooštravanje mera, ali izbalansirano.

Lončar je jutros za RTS rekao da se pre sednice, koja je počela oko 9 sati, čuo sa nekim članovima Kriznog štaba i da su oni mišljenja da ne treba čekati da se desi scenario sa ogromnim brojem obolelih.

Stav je da preventivno delujemo, nađemo balans, pooštrimo mere, ali da bude izbalansirano i da smo sigurni da će dati rezultat“, rekao je Lončar.

Srbija je inače već ušla u treći talas epidemije korona virusa, ranije nego što se očekivalo. Prve prgoznoze bile su da se će se to desiti krajem ovog i početkom sledećeg meseca, ali od utorka brojke u Srbiji skaču iz dana u dan, a u sredu i juče imali smo više od 200 novozaraženih za 24 časa.

Osim toga, iz dana u dan povećava se broj hospitalizovanih zbog korona virusa.

Cela situacija podseća na onu od kraja juna i počekta jula kada smo u Srbiji, nakon prvog pouštanja mera, imali početak drugog talasa iz kog smo izašli u septembru.

Ovaj, treći talas, predviđaju epidemiolozi, traćaje duže nego što je to bio slučaj sa prethodna dva, možda čak do marta, aprila sledeće godine.

Šest mera na dnevnom redu Kriznog štaba: OVO bi mogle da budu nove ZABRANE

Srbi će morati da nose maske i na otvorenom? Krizni štab sutra donosi važnu odluku za sve!



Izvor: Blic

Komentari (1)

  1. U cemu je razlika izmedju hitnog i normalnog obracanja u javnosti?????? Kod nas u Srbiji se sve radi pod sokovima, hitno, znacajno hitno, navodno hitno i sokantno ili pod hitnim pritiskom. I sta se tu mijenja uopste ako se neko obrati hitno umjesto redovno i normalno???? Kako se to uopste razlikuje i cemu sluzi? Da li to moze odmah da se primjeni i da li ce djelovati? Kako moze nesto biti hitno sto je vec 7 Mjeseci aktuelno????? Nadam se da sam vam malo otvorio razum, um, oci, da ne lupate i pisete gluposti vi koji uredjujete ove novine i obracate se u javnosti. Hvala

    Odgovori

Ostavite komentar