Oglasio se dr Nestorović posle dužeg vremena! Ova njegova objava o koroni podigla je Srbiju na noge

Povod za novi post doktor je našao u tekstu jednog portala u kome se kaže da je izneo "lažnu vest"

Foto/Printscreen/YouTube

Doktor Branimir Nestorović, čija je nedavna objava na Fejsbuku o beskorisnosti nošenja maski u zaštiti od koronavirusa podigao veliku prašinu u javnosti, ponovo se oglasio na toj društvenoj mreži.

Povod za novi post doktor je našao u tekstu koji je izašao na sajtu Istinomer, a u kome se tvrdi da se Nestorović pozvao istraživanje koje nije objavio američki Institut za javno zdravlje (kako je to tvrdio Nestorović u originalnom postu), već novinar Džordan Šahtel.

Nestorović najstrašnije ŠOKIRAO Srbiju: Pogledajte šta je rekao o maskama!

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Isprovociran optužbom da iznosi “lažne vesti”, Nestorović je objavio i drugi link, a koji je preneo i Foks njuz, u kome se daje zvanični zvanični stav zvanične institucije SAD, a kome doslovce stoji:

“CDC nikada nije u vodičima sugerisao da su maske namenjene zaštiti onih koji ih nose.”

Upravo je to Nestorović i konstatovao u novoj objavi na Fejsbuku, a onda i žestoko uzvratio na kritike.

“Zamolio bih onog ko piše te tekstove da se potpiše da vidim njegovu kvalfikiaciju, ja sam redovni profesor Medicinskog fakulteta. Vidim da su prošli put na tvrdnje lekara iz Slovenije reagovali “specijalizanti infektologije” nepoznatog fakulteta. Čemu cenzura, nema dijaloga?” napisao je Nestorović.

Neki Istinomer tvrdi da čovek koga sam citirao ne zastupa CDC, jer je novinar. Tačan citat “CDC nikada nije u vodičima…

Posted by Branimir Nestorović on Четвртак, 15. октобар 2020.

 

Podsetimo, Nestorović je nedavno napustio Kriz štab

Izvor: Objektiv.rs

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Komentari (9)

Ostavi komentar

 1. Poštovani Prof Nestorović. Dijalog o koronu, nošenju zaštitnih maski, vakcinaciji protiv korone itd svakako treba voditi, ali ne sa sluđenim građanima koji o tome ništa ne znaju, već sa stručnjacima iz te oblasti. Iznošenje u javnost tekstove studija u kojima jedan dan pišu da treba nositi maske, drugi dan da ne treba ili treba, pa ne treba u karantin je tema koju ne razume svako. Ako možete, znate, hoćete onda pomozite državi da na najbolji način definiše mere, a nemojte senzacionalističkim tekstom suprotnim odlukama kriznog štaba zbunjivati građane. Hvala!

  Odgovori
  • Zbog čega je mišljenje drugih o korona virusu senzacionalusticko, ako potiče iz naučnih krugova.? I zbog čega mišljenje tzv stručnih timova mora da se prihvati ispravnim?

   Odgovori
  • Draga gospodjo ako neko zbunjuje narod onda je to država, a ne poštovani u narodu doktor Nestorović. Možda njega državni službenici i neće da prime u štab zato što svaki put obrazloži neispravnost rada štaba i donetih odluka.
   Ako narod ne razume svakako je država kriva i štab koji konstantno pravi nejasne situacije, a ne doktor Nestorović. Sram da vas bide tog poganog jezika.

   Odgovori
  • Ne može se pomoći državi koja za glavne glasnogovornike i rukovodioce kriznog štaba ispostavlja predstavnike vakcinaških lobija (setimo se samo svinjskog gripa). Doktor Nestorović se naučnim pristupom, istraživanjem i zdravim razumom suprotstavlja globalističkom pristupu na ovu “pandemiju” i zbog toga je “nepodoban”.

   Odgovori
  • Teme o kojima pise/govori Dr.Nestorovic, razumljive su svakom, ko je i malo pismen.
   Nije to kvantna fizika koju ne razume niko (kako tvrdi Ricard Fejman), pa ni sam Anstajn.

   Odgovori
  • Potpuno se slažem sa Vama. Francuski pisac Molijer ismejao je lekare šarlatane i njihove lakoverne pacijente u svojoj drami Uobraženi bolesnik. Šarlatanstvo se pojavilo kada se i medicina pojavila kao profesija. Molijer je pisao u vreme kada nije postojao lek ni za jednu smrtonosnu bolest, kao ni danas za korona virus. Internet,televizija i tabloidi su pravi je zlatni rudnik kada je medicinsko šarlatanstvo u pitanju. Doktor Branimir Nestorović, čija popularnost raste do nivoa srpskog ubergenija, uprkos svojim pre svega šarlatanskim izjavama, i dalje gostuje po televizijama sa nacionalnom frekvencijom šireći zablude o trenutnoj situaciji i senzacionalističkim tekstovima, suprotnim odlukama kriznog štaba, zbunjuje građane.

   Odgovori
 2. Cirkus od naroda, niko ne čita pažljivo. Tačno je da maska ne štiti onog, ko je nosi, štiti druge osobe u njegovoj blizini.

  Odgovori

Ostavite komentar