Škole u Srbiji se zatvaraju? Doktor Tiodorović odgovorio na pitanje koje sve zanima!

Treći talas je u toku, zatvaraćemo kafiće i ograničiti okupljanje na pet osoba gde korona bude buktala,a nastava svugde može onlajn

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: RTS printscreen

Treći talas korone uveliko je u toku i ako se ne budemo urazumili i poštovali protivepidemijske mere, za dve nedelje imaćemo više od 500 obolelih dnevno, a kad pređemo taj broj, moguće je da ćemo odlučiti da više ne bude nastave u školama i na fakultetima, već će nastava biti isključivo onlajn, od kuće, rekao je doktor Branislav Tiodorović.

Škole i fakulteti se zasad drže. Ali ako pređemo 500 zaraženih za dan, što je realno očekivati da će se desiti u naredne dve nedelje, ako se narod ne uozbilji, nastava više neće biti u školama i na fakultetima, već isključivo onlajn”, istakao je on.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Na pitanje koja nam je strategija da ne dođemo do 500 slučajeva dnevno, Tiodorovič kaže:  “Jedini izlaz je da napravimo dobar uvid u svaku lokalnu zajednicu. Ne možemo u celoj državi ići s još jačim pooštravanjem mera ako se razbuktavanje dešava u najveći gradovima i nekim sredinama koje neće da shvate koliko je situacija ozbiljna”.

Svi su uznemireni zbog toga: Dr Kon JASNO rekao narodu da li nas čeka KARANTIN od oktobra

Tiodorović je objasnio i koje su to mere koje treba preduzeti:

Zatvaranje ugostiteljskih objekata i smanjivanje okupljanja sa 30 osoba na pet. Oni gradovi i varoši koji se trude ne treba da budu kažnjavani. Geografskom distribucijom broja pozitivnih videće se gde je žarište, pa ako bude trebalo, i pojedini delovi grada biće zatvoreni ili deo grada neće u potpunosti funkcionisati. Ne treba uvoditi policijski čas, već potpuno zatvoriti kafiće, restorane, a prodavnice, snabdevanje hranom, pumpe i apoteke treba ostaviti da rade. Zatvorićemo i bioskope, pozorišta, neće biti dozvoljene nikakve manifestacije, ni kulturne ni muzičke. Zašto bismo u Pirotu išta zatvarali kad taj grad za tri meseca ima ukupno osam slučajeva. Ne moraju svi da plaćaju ceh zbog neodgovornog ponašanja nekih”.



Izvor: Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar