Nema ništa lepše od pravljenja dobre marinade.
Ona će odraditi čitav posao a vama dopustiti da “zaboravite” na meso u rerni na par sati.
Dok će krajnji rezultat biti pečeno meso koje se topi u ustima.
Najbolje od svega, ukoliko vam se ova marinada svidi, možete je koristiti za bilo koj tip pečenja.
Sastojci:
2 kg svinjske plećke, 1 kašika soli, 1 kašika šećera, 1 kašika aleve paprike, pola kašike belog bibera, pola kašike crnog bibera, pola kašike korijandera, pola kašike belog luka u prahu, dve kašike masti, 500 ml vode, 250 ml soka od jabuke
Priprema:
Plećku začiniti i dobro istrljati sa svih sedam suvih začina, staviti u pleh, dodati ulje, vodu i sok od jabuke.
Pokriti aluminijumskom folijom i peći 3-4 sata na 200 stepeni.
Ostaviti meso da se malo ohladi pa cepati viljuškom ili ručno.
Dodati svinjsku mast i služiti toplo.
Komentari (0)