Ovako se svaki komad mesa topi u ustima

Tajna uspeha krije se u dobroj marinadi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Unsplash

Nema ništa lepše od pravljenja dobre marinade.

Ona će odraditi čitav posao a vama dopustiti da “zaboravite” na meso u rerni na par sati.

Dok će krajnji rezultat biti pečeno meso koje se topi u ustima.

Najbolje od svega, ukoliko vam se ova marinada svidi, možete je koristiti za bilo koj tip pečenja.

Sastojci:

2 kg svinjske plećke, 1 kašika soli, 1 kašika šećera, 1 kašika aleve paprike, pola kašike belog bibera, pola kašike crnog bibera, pola kašike korijandera, pola kašike belog luka u prahu, dve kašike masti, 500 ml vode, 250 ml soka od jabuke

Priprema:

Plećku začiniti i dobro istrljati sa svih sedam suvih začina, staviti u pleh, dodati ulje, vodu i sok od jabuke.

Pokriti aluminijumskom folijom i peći 3-4 sata na 200 stepeni.

Ostaviti meso da se malo ohladi pa cepati viljuškom ili ručno.

Dodati svinjsku mast i služiti toplo.

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar