FURIOZNO

Moćno! DEMONSTRACIJA SILE Zvezde u Zagrebu: Cibona oduvana 38 razlike (FOTO+VIDEO)

Ekipa sa Malog Kalemegdana u 1. kolu regionalnog takmičenja pobedila 104:66

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: ABA liga/KK Cibona

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras u Zagrebu Cibonu sa 104:66, u prvom kolu regionalne ABA lige.

Ubedljiv trijumf crveno-belih ni u jednom momentu nije bio doveden u pitanje, pošto su već posle prvih 10 minuta imali prednost od 22 poena.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

U prvoj pobedi ekipe Saše Obradovića u sezoni istakli su se Kori Volden sa 19 poena, Duop Rit je dodao dva poena manje, a dvocifreni su bili još Džordan Lojd (15), Dejan Davidovac (11) i Marko Jagodić Kuridža (10).

U ekipi Cibone najefikasniji je bio Mateo Drežnjak sa16 koševa, dok je Toni Nakić ubacio 13.

ČETVRTA ČETVRTINA

Serija Cibone 10:0 u poslednjem kvartalu – 55:88, 33 razlike. Na pet minuta pre kraja domaći tim se budi, ali kasno, spustili su Zagrepčani prednost Zvezde na ispod 30, 62:91. I jedni i drugi jedva čekaju kraj, jer se pobednik znao maltene posle prve četvrtine.

Crveno-beli jure stotku… I stigli su u 39 minutu. Davidovac je presekao jednu loptu, a na kraju, napad je poenima završio Duop Rit – 63:101. Kraj utakmice! Crvena zvezda je razbila Cibonu u Zagrebu 66:104!

 

AFTER 3/4: @kk_cibona@kkcrvenazvezda 43:84.

TREĆA ČETVRTINA

Zvezda i u nastavku meča održava veliku razliku. Mogli bi crveno-beli da napadnu i rekorednu pobedu, koju takođe oni drže u ABA ligi. U sezoni 2016-17 pobedili su Zadar 120:62. Na polovini treće deonice rezultat je 33:72, Duop Rit je poenima završio napad gostiju. Super asistencija Voldena i zakucavanje Rita, a Zvezda u 28 minutu posle trojke Simanića ima 39 razlike 40:79!! Krade loptu Volden i u brzoj kontri polaže – 43:84. Već je 41 razlike!!! Demonstracija crveno-bele moći u Zagrebu!

DRUGA ČETVRTINA 

Nastavljaju crveno-beli tamo gde su stali u prvom kvartalu. Sve ulazi. Sada pogađa Simonović… Na otvaranju druge četvrtine 29 razlike za beogradski tim 11:40!

Ekipa sa Malog Kališa gazi, melje 16:50! Pitanje pobednika je već rešeno. U 17. minutu Jagodić – Kuridža trojka, konačno jedna dobra akcija zagrebačkog tima na drugoj strani 22:52. Nesportski faul Krajine u 18. minutu. Jagodić – Kuridža pogađa bacanja, a onda i Volden precizan u napadu 25:59. Greše Cibosi, Simonović i 36 razlike je za Zvezdu – 25:61! Crven0-beli su demolirali hrvatskog nekada velikog rivala u prvom delu 28:64! 36 poena razlike!

PRVA ČETVRTINA

Malo koševa na početku utakmice. Cibona je odmah povela, a crveno-beli su preokrenuli na 2:4. Trojkom Lazića u 5. minutu gosti vode 2:7, a posle nove greške Zagrpčana Jagodić Kuridža pogađa za 2:9. Tajm-aut Cibona. Drežnak razbija Zvezdin presing, ali Kuzmić uzvraća 4:11. Toni Nakić pogađa trojku, a onda Lojd dve trojke zaredom u 7. minutu Zvezda se odlepila na plus 10 – 7:17. Odbrana gostiju je odlična, tu je sada i Volden u napadu. U 9. minutu je 9:28! Kakva serija crveno-belih. Na kraju četvrtine 11:33. Furiozna Zvezda!

I meč u Zagrebu kao i sve ostale utakmice prvog kola počinju minutom ćutanja zbog smrti Majkla Odža.

Dobar dan i dobrodošli na tekstualni prenos utakmice Cibona – Crvena zvezda na portalu Objektiv.rs

Trener  crveno-belih Saša Obradović pre meča je rekao:

“Čeka nas izuzetno važna utakmica, sagoreli smo u Istanbulu, delom i zbog očekivanja, možda i jer je to bila prva prava utakmica nakon tolike pauze. Upravo tu tražimo dodatni motiv, da promenimo “klimu” odigramo bolje, i počnemo na pravi način ovo takmičenje. Vidimo da su u ABA ligi iznenađenja moguća, svako svakoga može da dobije, a regionalno takmičenje je iz više razloga prvi prioritet za Crvenu zvezdu. U ovoj ligi ćemo morati da dajemo 100 posto svojih mogućnosti uz respekt prema svakom protivniku i svakoj utakmici” .

Dobra vest pred drugi zvanični meč Crvene zvezde u novoj sezoni je da su svi nalazi igrača i stručnog štaba na virus Covid-19 negativni, pa će trener Saša Obradović moći da računa na sve raspoložive snage u Zagrebu Emanuel Teri još uvek nije u pogonu nakon pozitivnog testa pre 7 dana.

Protivnik ekipe sa Malog Kalemegdana u 1. kolu je Cibona u Zagrebu.

Košarkaši Crvene zvezde danas (18) startuju u novoj sezoni ABA lige.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar