Lep gest: Udruženje čestitalo rođendan NAJSTARIJEM srpskom treneru

Udruženje košarkaških trenera Srbije (UKTS) svom najstarijem članu Borivoju Bori Ceniću čestitalo je 90. rođendan

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/YouTube/ABA liga

Evo i šta je napisano u čestitki:

“Ponosni smo na činjenicu da je naš najstariji član Borivoje Cenić 25. septembra proslavio jubilarni 90. rođendan. U ime Udruženja košarkaških trenera Srbije čestitamo Bori i želimo da nas njegov entuzijazam i ljubav prema košarci vodi još dugi niz godina”, navodi UKTS.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Cenić je igračku karijeru počeo u Železničaru 1947. godine, zatim je igrao u Radničkom dve godine i ujedno trenirao mlađe kategorije, da bi se posle sezone u BASK-u 1951. godine vratio na Crveni Krst.

Sa juniorima osvaja državno srebro 1959. godine, zatim prelazi u podmladak Crvene zvezde, a 1962. godine preuzima kormilo seniorki Radničkog, sa kojima četiri puta osvaja prvenstvo Jugoslavije (1964, 1965, 1966. i 1968).

Posle skoro sedam meseci pauze: Partizan na terenu u reprizi FINALA Kupa šampiona

Uporedo sa tim, kao prvi trener ženske seniorske reprezentacije SFRJ, osvaja istorijsko prvo odličje, srebro na EP na Siciliji (1968.) i zapažene rezultate na ostalim EP i Balkanijadama.

Vodio je muški tim OKK Beograd i u isto vreme najbolje juniorke Jugoslavije, a potom slede sezone u kraljevačkoj Slogi, grčkoj Patri, Kuvajtu, Jagodini, angažman u školi košarke Zvezdara i u OKK Beograd.

Kapiten reprezentacije ostaje u Mađarskoj: Bez promena u naredne tri godine

Od 1995. do 2000. godine u Košarkaškom savezu Jugoslavije imao je funkciju direktora mlađih selekcija, a od 2000. godine bio je stručni saradnik brojnih košarkaških kampova.

Dobitnik je nagrade Sportskog saveza Beograda i nagrade za životno delo Udruženja košarkaških trenera Srbije kao i Srebrne lopte KSS.

Njegovo ime nosi i košarkaški seminar UKTS-a “Trenerski dani” namenjem trenerima mlađih kategorija.

Spremite se, počinje SPEKTAKL: Lebron će morati da zaboravi na emocije koje gaji prema Majamiju



Izvor: Objektiv.rs, Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar