VELIKO FINALE

Spremite se, počinje SPEKTAKL: Lebron će morati da zaboravi na emocije koje gaji prema Majamiju

Definitivno dve najbolje ekipe na svetu večeras će odigrati prvu utakmicu finalne serije NBA lige

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Profimedia/Fang Zhe/CHINE NOUVELLE / Sipa Press

Noćas od tri sata posle ponoći moći ćemo da pratimo najbolju košarkašku predstavu na čitavoj planeti, dve najbolje ekipe u NBA ligi boriće se za najveći trofej.

Veliko NBA finale je stiglo! Večeras u 03.00 u Orlandu otvara se finalna serija između Lejkersa, tima prepunog zvezda, i Majamija, ekipe koja se više oslanja na timsku igru. Kec na Lejkerse je 1,50, a dvojka 2,95.

Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Lejkers – Majami.

Ekipa Majamija, koja je samo za površne pratioce košarke iznenađenje ovog finala, je senzacionalnim partijama u finalu i polufinalu Istoka pokazala zašto treba da igra u velikom finalu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Sa druge strane slobodno se može reći da su Lejkersi definitivno opravdali očekivanja javnosti plasmanom u veliko finale, pošto su i u regularnoj sezoni bili najbolja ekipa na Zapadu.

Ova serija će imati veliki značaj za verovatno najboljeg košarkaša na planeti, a možda i ikada, Lebrona Džejmsa, koji je do svog prvog prstena stigao upravo sa ekipom Majamija pre osam godina.

Legendarni “Kralj” definitivno ima emocije prema klubu sa Floride, ali će u ovom finalu morati potpuno da ih zaboravi, ukoliko misli da dođe do svog četvrtog trofeja.

Zanimljivo je da je ovo prvi put u istoriji NBA finala da će Majami i Lejkersi igrati finale. Ekipa Hita je svoje poslednje finale igrala pre šest, a tim iz Los Anđelesa pre deset godina.

Na svom putu do finala tim genijalnog Erika Spolstre je prvo počistio ekipu Indijana Pejsersa sa 4:0, potom je “iznenadio” Milvoki, koji je pao posle pet utakmica. Definitivno najveći otpor je pružila ekipa Bostona koja je poklekla posle šest utakmica.

Lebron Džejms i Entoni Dejvis su suverno predvodili Lejkerse do velikog finala. Može se reći da su se “Jezeraši” prošetali do najveće košarkaške utakmice. Redom su padali Portland, Hjuston i Denver i svi sa 4:1.

Svakako nas očekuje spektal od serije, naročito za ljubitelje košarke iz Evrope. To je zbog toga što obe ekipe gaje izrazitu defanzivnu agresivnost, posebno Majami Hit.

Naravno prednost se mora dati Lejkersima, ali mora se reći da je Majami u poslednje dve serije bio podređen pa je prošao i Milvoki i Boston.

Ono gde svoju šansu ekipa Erika Spolstre treba da traži jeste agresivna odbrana, naročito u reketu i šut spolja, odnsno za tri poena. Majami ima definitivno kapacitet da sačuva Dejvisa, dok za Lebrona je teško osmisliti najbolje rešenje za čuvanje.

Lejkersi će defintivno morati da podignu agresivnost u napadu, da bi probili defanzivnu zonu Erika Spolstre (2-3). Ipak, oni imaju verovatno najbolji tandem u čitavoj ligi. Ako Lebron uključi svoj “plej-of mod”, teško je očekivati od Majamija da pruži bilo kakav efikasan otpor. Sa druge strane Entoni Dejvis će verovatno biti odlučujući faktor za obe ekipe, ako bude dominirao Lejkersima se smeši 17 titula, ako bude usporen Majami će napraviti veliku senzaciju u finalu NBA lige.

Spektakl GARANTOVAN: Evo kad počinje finalna serija NBA lige između Lejkersa i Majamija + RASPORED



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar