Ilon Mask “zapalio” Twitter: Tesla u Berlinu i Šangaju sprema DVA električna iznenađenja

Ekscentrični milijarder otkrio vrlo zanimljive informacije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Unsplash / Vlad Tchompalov

Posle događaja “Battery day”, puno se priča o Teslinoj budućnosti, a posebno o “električnom modelu koji će koštati 21.000 evra”.

Ilon Mask odavno planira povećanje proizvodnje, kao i izgradnju fabrika u Kini i Nemačkoj. Do 2022, Tesla će na tržište “izbaciti” futuristički Cybertruck, teretnjak Semi i sportski Roadster, ali više od toga ne znamo.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Verni pratioci ekscentričnog milijardera nisu strpljivi, i odlučili su da mu postave pitanja na Twitteru. Ubrzo su dobili iznenađujuće odgovore.

Nova baterija, nova era

Mask je najavio da će se u pogonima gigafabrika u Berlinu i Šangaju proizvoditi dva nova modela, kao i da “električni automobil od 21.000 evra” nije jeftinija verzija Teslinog Modela 3. Njegove objave izazvale su lavinu komentara.

On nije precizirao vreme proizvodnje četvorotočkaša u Kini i Nemačkoj, ali je prošle nedelje rekao da će jeftiniji model biti u ponudi u naredne tri godine, zahvaljujući Teslinoj bateriji 4680, prenosi Electrek.

Walmart razrešio kesu

Zanimljiva prepiska dolazi u vreme kada je kompanija primila ogromnu porudžbinu od multinacionalne korporacije Walmart.

Američki gigant poseduje više od 11.000 hipermarketa, robnih kuća i prodavnica u SAD i svetu, a planira da kupi 130 Teslinih električnih kamiona Semi!

Walmart je 2017. naručio 15 teretnjaka, ali sada proširuje porudžbinu, uz dvomilionski depozit. Veruje se da celokupan posao dve kompanije vredi više od 20 miliona dolara.



Izvor: Objektiv.rs/S.K.

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar