Audi Q5 Sportback: Treći SUV kupe u familiji i POTVRDA da su traženi (FOTO)

Imajući u vidu formu karoserije, enterijer je pretrpeo izmene

Foto: Audi

Po ugledu na manji Q3 koji postoji u standardnom, ali i Sportback izdanju, baš kao i veliki, električni e-tron SUV, kompanija Audi ponudila je kupcima i popularni model Q5 Sportback.

Ova verzija, već pretpostavljate, razlikuje se od standardne uglavnom po zadnjem delu. Kažemo uglavnom, jer razlike, doduše diskretne, postoje i napred, u vidu grila sa “saćastom” rešetkom. Tu je i par ukrasnih detalja, poput novih, opcionih 21-inčnih naplataka.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Prava razlika nastaje iza tzv. B-stuba, gde linija krova kreće da “pada” po ugledu na kupe formu, u poslednje vreme sve popularniju kod SUV modela. Zahvaljujući drugačijoj “zadnjici” sa istaknutim difuzorom koji je, praktično, deo branika, Q5 Sportback je za 7 mm duži od redovnog Q5.

Proizvodnja u Meksiku

Imajući u vidu formu karoserije, enterijer je donekle pretrpeo izmene, pre svega zadnja klupa koja se opciono može dobiti i u verziji gde se uzdužno pomera napred/nazad. Nasloni se obaraju pod većim uglom kako bi bilo više prostora za glavu.

Kada je reč o pogonu, na raspolaganju je 2.0-litarski TDI od 204 KS i 400 Nm obrtnog momenta, opremljen tzv. mild-hibrid tehnologijom, a “uparen” sa 7-stepenim DSG menjačem.

U ponudi će se uskoro naći i 2.0 TFSI turbo benzinac, kao i 3.0 TDI V6 motor. Kako je najavljeno, nakon toga, treba očekivati i TFSI-e plug-in hibrid verziju, dok će “perjanica” ponude biti SQ5 model.

Audi Q5 Sportback, čija cena nije objavljena, proizvodiće se u pogonima u Meksiku, a prve isporuke planirane su za prvu polovinu 2021.

Izvor: TopSpeed.rs

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar