Razmišljate da napravite PAUZU u vezi? 5 stvari o kojima MORATE da vodite računa

Ovo je veoma rizičan potez

Foto: Freepik/marymarkevich

U svakoj vezi dođe trenutak kada udarite u zid i shvatite da morate da odlučite kako i da li da je nastavite.

Jedna od riskantnih varijanti je da uzmete predah ili pauzu u vezi, i tako sebi date vremena da procenite svoja osećanja.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ljubav može da pronađe put kroz svaki izazov, stresni period ili bitku, ali najvažnije pitanje je da li su oba partnera spremna da pronađu tu ljubav u sebi i “vrate” je u vezu.

Za krivicu, sram ili osudu nema mesta u zdravoj vezi, međutim, ako vam je osnovni motiv da dokažete da ste vi u pravu, a da vaš partner greši, nećete pronaći tu ljubav, koliko god da se trudite.

Takođe, morate da shvatite i da će pauza poslužiti da odlučite šta zaista želite, i da “predah” neće biti odlučujući faktor u vašoj odluci o budućnosti veze.

Foto: Freepik/lookstudio

Psiholozi napominju da kada planirate pauzu u vezi, vodite računa o 5 stvari.

1. Dajte sebi prostora

Bez partnera, ostajete samo vi i možete slobodnije da dišete. Sada nema vašeg partnera da utiče na to šta mislite ili kako se osećate. Možete da se fokusirate na ono što je vama najbitnije i da ponovo otkrijete šta je istina za vas.

2. Da li vam zaista nedostaje partner?

Da li vam zaista nedostaje partner? Da li patite što on nije tu? Odgovori na ova pitanja su dobar pokazatelj kakva su vaša prava osećanja. Ali, morate da budete bolno iskreni prema sebi i da se zapitate da li vam partner nedostaje zato što se plašite da budete sami.

Foto: Freepik/teksomolika

Kada shvatite šta je pravi odgovor, znaćete kojim putem da krenete. Iako ne bi bilo pametno da ostanete u vezi samo zato što se plašite da budete sami, i to je donekle u redu, ako oboje imate taj, isti motiv. Naravno, na taj način rizikujete da izgubite priliku za pravu ljubav.

3. Nezavisnost

Kada ste sami, vreme je da iskoristite vašu nezavisnost i procenite zašto uopšte želite i dalje da budete u vezi. Šta najviše cenite kod svog partnera? Koje su pozitivne, a koje negativne strane veze?

Poenta je da shvatite šta vam je važno i da li trebate da nastavite vezu.

4. Zdravlje veze

Morate da procenite u kakvom “zdravstvenom stanju” je vaša veza. Oba partnera donose zdrave i nezdrave elemente u vezu, a vi trebate da utvrdite šta vi, a šta vaš partner, donosite u vezu na mentalnom, emocionalnom, fizičkom i duhovnom nivou.

Foto: Pexels.com/ Orione Conceição

Kada ste razdvojeni, možete da utvrdite kako vi doprinosite zdravlju veze, i kako bi trebalo da izgleda polovina koju vaš partner donosi.

5. Pronađite sebe

Bez obzira na ljubav i posvećenost, ne želite da se nađete u situaciji u kojoj ćete izgubiti sebe u vezi. Ključno je da vas vide i čuju zbog onoga što vi jeste, a najveća izdaja je da to nemate u vezi.

Foto/Pexels.com/Gustavo Fring

Šta ste žrtvovali da biste bili u vezi? Da li se sećate ko ste oduvek bili i da li duhovno možete da se razvijate u vezi?

Zaključak – pauza oboma može dati slobodu da otkrijete šta vam je potrebno i da li želite da ostanete u vezi. Bez obzira šta odlučite, u svakom slučaju ste na zdravijem mestu.

Izvor: Objektiv.rs, yourtango.com

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar