Večita dilema: Kojim redom treba gledati “Ratove zvezda”?

Najbolji je redosled koji je predložila Keri Fišer

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto:Printscreen/Youtube/Star Wars Saga LatinAmerica

Večita dilema među ljubiteljima naučne fantastike i filma je kojim redosledom treba gledati “Ratove zvezda”, a koji redosled potpuno pogrešan.

Najjednostavnija opcija i po mnogima najpravilnija je gledati ih po datumu izlaska. Tako da prvo treba pogledati “Epizodu 4: Nova nada”, a zatim i celu originalnu trilogiju. Nakon toga treba odgledati prve tri epizode sa Hajdenom Kristensenom i Juanom Mekgregorom u glavnim ulogama. Tek tada se gleda poslednja trilogija, pa i filmovi koji nisu direktno povezani sa Skajvoker sagom – “Rougue One” i “Solo”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Drugi način – koji većina fanova ne voli, je gledati filmove hronološki. Početi sa “Epizodom 1: Fantomska pretnja”, i gledati avanture mladog Anakina, pa zatim avanture Luka Skajvokera i na kraju pustolovine Rej i Kajlo Rena. Međutim, ukoliko neko prvi put gleda filmove ovim redom gubi se emotivni šok i iznenađenje koje očekuje publiku u filmu “Epizoda 5: Imperija uzvraća udarac”.

Nikad dosta bebe Jode: Objavljen je trejler druge sezone serije “Mandalorian” (VIDEO)

Najzanimljiviji način je takozvani “Machete Order” – prema njemu se potpuno izbacuje “Epizoda 1: Fantomska pretnja”. Preporučuje se da se gleda prvo “Epizoda 4: Nova nada” (mada može pre njega i “Rougue One), tada se upoznajemo sa glavnim likovima i prvi put čujemo za Anakina Skajvokera, mladog džedaja koga je “ubio Dart Vejder” – kako nam je rečeno u prvom filmu. Zatim treba pogledati “Epizodu 5: Imperija uzvraća udarac” gde saznajemo ko je Dart Vejder. Nakon toga treba gledati filmove “Epizoda 2: Napad klonova” i “Epizoda 3: Osveta Sitova” i saznati kakav je Anakin bio u mladosti i kako je postao deo mračne strane. Nakon toga se preporučuje gledanje filma “Epizoda 6: Povratak džedaja” da bi se bolje zaokružila priča. Nova trilogija može da se gleda redom, ali nikako pre prethodnih filmova.

Pre 40 godina je Vejder postao Lukov otac: “Imperija uzvraća udarac” je morao da bude uspešan film

Ipak, najbolji redosled gledanja “Ratova zvezda” je predložila legendarna Keri Fišer (princeza Leja), ona je u jednom intervjuu nasmejala sve i rekla:

“Prvo gledajte one filmove gde sam ja, a onda radite šta hoćete, baš me briga”.

NEKA SILA BUDE S VAMA! Skajvoker ima poruku za čitaoce OBJEKTIVA!

N.T.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar