NEKA SILA BUDE SA VAMA: Srećan vam dan “Ratova zvezda”! (VIDEO)

Izdvojili smo naše omiljene momente iz ovog filmskog serijala

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Image Capital Pictures / Film Stills / Profimedia

Danas je veliki dan za sve ljubitelje “Ratova zvezda”, naime 4. maj je Internacionalni dan “Ratova zvezda”. Fanovi bi obično ovaj dan proslavljali zajedno, maskirarni u svoje omiljene likove, na konvencijama ili žurkama, čak i u Srbiji. Ipak, ove godine ćemo drugačije proslaviti.

Foto/Profimedia/ Lucas Films / Zuma Press

Za dan obeležavanja Ratova zvezda je uzet 4. maj i to zbog igre reči. Naime, na engleskom se 4. maj izgovara “mej fort”, što zvuči kao “may the force be with you”, odnosno “neka sila bude s tobom”. Ove godine 4. maj proslavljamo na društvenim mrežama, ali i kod kuće. Mi danas želimo da izdvojimo naših 5 omiljenih filmskih momenata iz Ratova zvezda.

5. Borba Asoke Tano i Dart Vejdera u animiranoj seriji “Rebels”

Animirane serije “Rebels” i “Clone Wars” su u velikoj meri vratili fanovima veru u Ratove zvezda. Jedan od najboljih momenata u serijalu “Rebels” je kada vidimo Asoku Tano i Dart Vejdera kako se bore, po prvi put. Ovej trenutak je izuzetno emotivan zato što je Anakin bio taj koji je trenirao Asoku kada je bila devojčica. A njihov razgovor u kome Vejder kaže “Anakin Skajvoker je bio slab, zato sam ga uništio”, a Asoka mu odgovara “Onda ću ja osvetiti njegovu smrt” je savršenstvo.

4. Kajlo Ren i Rej udružuju snage

Mišljenja su podeljena kada je u pitanju film “Poslednji džedaj”, ali svi možemo da se složimo da je borba Rej i Rena protiv Snoukovih čuvara odlična. Ova scena nas je podsetila na originalnu trilogiju. Takođe, snimljena je tako da izgleda kao da smo mi tu sa njima, kamera sve vreme prolazi između njih. Režiser nije pravio očigledne prekide tokom snimanja i ovo je sigurno najbolja borba svetlosnim sabljama u poslednjoj trilogiji. Uzbudljivo je i to što su glavni negativac i Rej udružili snage, kako bi se zajedno borili.

3. Dart Vejder i kraj filma”Rougue One”

Dart Vejder je mnogima omiljen lik, a njegovu punu snagu smo tek videli na samom kraju filma “Rougue One”. Početak scene u kome u potpunom mraku samo vidimo crvenu svetlosnu sablju kako se pali je sada već legendaran. Divno je i videti Leju na samom kraju filma, koja nam je poslala poruku nade.

2. Borba na Mustafaru

Borba između Anakina Skajvokera i Obi Van Kenobija na Mustafaru je jedna od najboljih u serijalu. Možemo savršeno a vidimo kako njih dvojica mogu da predvide svaki korak ovog drugog, ali i kako pokušavaju lude manuvre kako bi nadmašili jedan drugog. Takođe, kompozicija “Duel of the Fates”, koju čujemo u pozadini,  je jedna od najboljih koje je Džon Vilijams ikada uradio.

1 . Uništenje “Zvezde smrti”

Na prvo mestu smo ipak morali da stavimo film koji nas je sve uveo u ovaj svet, a to je “Ratovi zvezda: Nova nada”, ili samo “Ratovi zvezda”, kako se zvao na početku. U trenutku kada Luk uspeva da uništi “Zvezdu smrti”, vidimo našeg glavnog junaka kako prvi put koristi Silu i svaki put se naježimo. Svi glavni likovi su u ovih par minuta savršeno prikazani, i scena je zauvek ostala urezana u sećanja svih nas.

Za kraj, možete da pročitate naš mini intervju sa džedaj masterom, Markom Hamilom – Lukom Skajvokerom lično. Još uvek ne možemo da verujemo da smo imali priliku da pričamo sa njim.

NEKA SILA BUDE S VAMA! Skajvoker ima poruku za čitaoce OBJEKTIVA!

Srećan vam dan “Ratova Zvezda”! Neka Sila bude sa vama!

Preuzimanje teksta ili delova teksta zabranjeno bez odobrenja redakcije Objektiv.rs

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar