UŽASNO

Lidija je SAHRANILA SINA kao bebu, a onda je posle 45 godina otvorila mrtvački kovčeg, zatekla je užas

Ova hrabra majka se i dalje bori da dokaže da joj je dete ukradeno...

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/carolynabooth

Lidia Reid (71), je oduvek govorila da telo koje joj je pokazano nakon smrti njenog sina starog samo nedelju dana 1975. godine nije njegovo, sada je rešila da tuži sve jer je sudski veštak potvrdio da je njegov kovčeg bio prazan 2017. godine

Mama u 45-godišnjoj borbi za posmrtne ostatke svoje mrtve bebe nakon skandala sa praznim kovčegom tuži direktora pogrebne ustanove i tužioca za 75.000 funti.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Lidia Reid (71) je uvek tvrdila da telo koje joj je pokazano nakon što joj sin Gari Baton umro u bolnici u Edinburgu 1975. godine nije bilo telo njenog nedeljnog sina.

Pre tri godine sudski veštak potvrdio je da u kovčegu u kojem je navodno sahranjen nije bilo ostataka.

Drama na KRUZERU: 280 putnika zarobljeno, sprema se EVAKUACIJA (VIDEO)

Sada je pokrenula pravni postupak protiv Crovn Office-a i Scotmid Cooperative Funeral-a, koji su se bavili Gari-jevim sahranom.

Mama iz Klermistona, Edinburg, rekla je za Daili Record: „Prvi od pravnih slučajeva upravo im je uručen. Tužimo ih za 75.000 funti zbog činjenice da mog sina nisu stavili u grob. Smatramo ih zajednički odgovornima jer verujemo da nam je Scotmid dao prazan kovčeg. Prošle su tri godine otkako smo otkrili da Gari nije u njegovom grobu. Mislili smo da ćemo mu posle vratiti njegov pepeo i mogao bi ga položiti, ali ništa se nije promenilo. “

Foto: Pixabay/carolynabooth

Garijev brat Steven (47), koji pomaže mami u njenoj borbi, takođe je rekao Recordu o svojoj „noćnoj mori“ zbog toga što nije mogao da ispuni umiruću želju svog pokojnog oca Brusa, koji je želeo da počiva pored sina.

Kada je Gari umro u kraljevskoj bolnici za bolesnu decu u Edinburgu, Lidija tvrdi da joj je osoblje reklo da je bolesna i da pati od postnatalne depresije, jer je odbila da prihvati telo za koje su joj pokazali da je dete.

Nikada nije odustala od borbe za odgovore u decenijama koje su usledile i u avgustu 2017. godine Garijeva grobna parcela na groblju Saughton ekshumirana je nakon što je Lidija dobila sudski nalog.

Vodeća forenzička antropologinja Sue Black pregledala je to mesto i rekla da nema ostataka skeleta i nema znakova raspadanja.



Izvor: mirror.co.uk

Komentari (1)

Ostavite komentar