Početak radne nedelje iziskuje dosta energije.
A najbolje je da je unesete kroz obroke.
Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs
Povrće nam daje mogućnost da ga spremamo na mnogo načina, pa i da napravimo ukusne namaze.
Namaz od patlidžana i badema će vam, sasvim sigurno, uneti neophodnu energiju, a osim što će se dopasti ljubiteljima zdrave hrane, sigurni smo da će se dopasti i gurmanima.
Brzo i lako se sprema, a još lakše se pojede.
Sastojci:
1. 500 g patlidžana
2. 2-3 kašike bademovog maslaca
3. 1 čena belog luka
4. 1-2 kašike soka od limuna
5. 2-3 kašike bademovog ulja
6. morska so
7. biber

Priprema:
Dobro operite patlidžan i pecite ga u rerni na 190 stepeni dok ne postanu mekani. Nakon što se budu ohladili, meso iz patlidžana stavite u blender sa ostalim sastojcima osim ulja. Kada budete postigli homogenu smesu dodajte ulje i blendajte dok ne postignete željenu konzistenciju.
Namaz poslužite hladan uz bruskete, pogačice ili prepečen hleb.
Komentari (0)