Pre nego što se odlučite za brak, morate da savladate 4 ključne tehnike “preživljavanja”

Dobro razmislite pre nego što stanete na "ludi kamen"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/ericaa1215

Možda će trajati zauvek, ili nekoliko meseci, ali brak nikako ne treba da shvatate olako.

Ponekad ni sav trud koji uložite ni ljubav neće biti dovoljni da zajednica opstane, ali važno je da uradite sve što je u vašoj moći.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

A prvi korak je, pre nego što uopšte počnete da razmišljate o venčanju, da ovladate klučnim tehnikama “preživljavanja” bez kojih nema dobrog i srećnog braka.

Emotivna kontrola

Za razliku od dece koja često izgube kontrolu, viču ili se tuku sa svojom braćom i sestrama, odrasli ljudi većinu vremena provode u “mirnoj” zoni.

Foto: Freepik/freepic.diller

Takođe, ukoliko imate problema sa besom i drugim prenaglašenim emocijama, možete da naučite kako da se izborite sa ovim agresivnim tendencijama.

Ali ako vam se relativno često događa da izgubite živce, vičete ili u afektu govorite stvari koje će povrediti druge osobe, onda morate mnogo da učite i poradite na sebi.

Foto: Freepik/prostooleh

Komunikacija

Taktičnost i slušanje su od ključne važnosti u svakoj vezi. Ali, ako stalno prigovarate i vređate vašeg partnera, to vodi ka raskidu veze.

Ako ne vodite računa o tome šta vaš partner govori ili ga potpuno ignorišete, umesto da ga saslušate i razmislite šta ste čuli, može da izazove ogromne probleme.

Foto/Pixabay/Ginger Palmisano

Rešavanje konflikta

Svi parovi upadaju u konflikte. Ali, srećni parovi moču sa “njen način” i “njegov način”, i završe sa “naš način” koji odgovara oboma.

I ovaj princip se primenjuje bez obzira da li se radi o izboru filma za subotu uveče, seksu ili uzimanju kredita za kola.

Foto/Pexels.com/Emma Bauso

Pozitivnost

Svaki put kada se nasmejete partneru ili njegovim šalama, pokažete poštovanje ili se slažete sa njegovim stavovima, vi nudite veliku količinu pozitivnosti. A što više pozitivnosti date, oboje ćete biti srećniji.

Na kraju, zaključak je da za brak morate da budete spremni. Uostalom, svadba traje jedan dan, a brak (ako imate sreće), ceo život.



Izvor: Objektiv.rs, yourtango.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar