Kinezi ODBILI ponudu Microsofta, NOVI partner TikToka biće gigant Oracle? (VIDEO)

Rok za prodaju, koji je postavio predsednik SAD, Donald Tramp, ističe sutra

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Aleksey Zotov / Alamy / Profimedia

Kineski ByteDance odbio je ponudu Microsofta za prodaju dela vlasništva nad popularnom društvenom platformom TikTok, čime je kompanija Oracle postala favorit u trci koja nedeljama privlači svetsku pažnju!

“ByteDance nas je obavestio da neće prodavati američki ogranak Microsoftu. Verujemo da je ponuda bila dobra za korisnike TikToka, ali i nacionalne interese SAD. Želeli smo da obezbedimo najveći mogući standard u segmentu zaštite, onlajn sigurnosti i borbe s lažnim vestima, kao što smo naveli u avgustovskom saopštenju”, objavio je Microsoft na svom blogu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Za sada nije poznato da li su Kinezi doneli konačnu odluku, kada je reč o dogovoru s američkom korporacijom Oracle, ili su pregovoru i dalje u toku. Važno je napomenuti da rok za prodaju, postavljen od strane predsednika Donalda Trampa, ističe sutra i da se očekuje njegova reakcija.

Kina ima poslednju reč

Od samog početka, Microsoft je slovio za kompaniju s “najdubljim džepom”, sposobnu da isplati cenu koju bi vlasnici TikToka postavili. Istovremeno, smatralo se da imaju razvijenu infrastrukturu koja bi se pozabavila pitanjem “ugrožene nacionalne sigurnosti”, o kojoj je predsednik Tramp više puta govorio, piše New York Times.

Oracle je osnovan 1977. i predstavlja jednu od najvećih svetskih IT kompanija, koja je od 2003. prisutna i u Srbiji. Vodeći je dobavljač programske opreme za upravljanje informacijama i posluje u više od 145 zemalja sveta.

Podsećamo, čak i da ByteDance dogovori prodaju američkog ogranka, posao će morati da odobri država. Kina je u jeku tenzija revidirala listu tehnologija, koje se ne smeju izvoziti bez posebne dozvole, a na njoj se naravno našao i TikTok.



Izvor: Objektiv.rs/S.K.

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar