Nećemo biti kao ONI: Rusija se ne udružuje zbog interesa, tvrdi Lavrov

Rusiji je strana američka politika „družiti se s nekim protiv nekog drugog“

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/ Youtube

Rusiji je strana američka politika „družiti se s nekim protiv nekog drugog“. Moskva nastoji da svima ima prijateljske odnose i da ne postavlja uslove, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

On je za TV „Rusija 1“, na pitanje kako tumači poziv Vašingtona međunarodnim partnerima da budu prijatelji protiv Kine, rekao:

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ni Rusija, ni Kina, ni naši saveznici nikada ne predlažu da se s nekim druže protiv nekog drugog. Sama pristup po kome nekog treba huškati protiv onih koji ti se ne sviđaju već sadrži odgovor na pitanje kako se mi prema tome odnosimo“, rekao je Lavrov.
Ministar je istakao da Moskva ima sasvim drugačiju diplomatsku i političku kulturu.

Oštra poruka Lavrova: “NATO nije spreman da sarađuje sa Rusijom” 

„Družiti se protiv, prema mom mišljenju, u suprotnosti je sa smislim reči prijateljstvo“, rekao je on.

Povodom mogućnosti novih sankcija Zapada prema Rusiji koje najavljuju zbog slučaja blogera Alekseja Navaljnog, Lavrov kaže da se na to mora odgovoriti.

„To se ne sme ostaviti bez odgovora. To, prvo, nije ispravno sa aspekta zakona diplomatije. Kao drugo, želimo da ograničimo negativan uticaj različitih zapadnih struktura i država i mnogobrojnih tzv. nevladinih organizacija prema planovima naše zemlje i naših saveznika “, naveo je Lavrov.
On je rekao da je to sa zapadnim sankcijama protiv Rusije počelo znatno pre događaja u Ukrajini, pre referenduma na Krimu – još u vreme kada se Edvard Snouden našao na teritoriji Rusije.Izvor: Sputnjik

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar