Američki DFC za desetak dana stiže u Beograd: O čemu će biti reči i zašto je taj dolazak značajan?

DFC, kako stoji na sajtu te institucije, sarađuje sa privatnim sektorom da finansira rešenja u najkritičnijim izazovima sa kojima se suočava svet u razvoju danas

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
SAD zastava
Foto: Unsplash/Lucas Sankey

Predstavnici američke razvojne banke – DFC (Development Finance Corporation) za desetak dana stižu u Beograd gde će im, na osnovu sporazuma iz Vašingtona, biti sedište, tačnije regionalni “hab”, a o čemu će sve razgovarati sa partnerima u Srbiji još nije zvanično najavljeno, izuzimajući projekte predviđene dokumentom iz Bele kuće.

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je danas da bi voleo da se svi ti projekti, uključujući uspostavljanje avio-linije Beograd – Priština, što pre realizuju, jer je, kako je istakao, povezivanje i otvaranje jednih prema drugima nešto što je dobro za sve u regionu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Apsolutno slobodan protok robe, kapitala, a pre svega ljudi i usluga, u interesu je svih, pre svega Albanaca”, rekao je Vučić. Kazao je i da sa evropskim partnerima vodi razgovore o projektima, navodeći da je dogovorena prva deonica auto-puta Niš-Pločnik, odnosno Niš-Beloljin u vrednosti od 255 miliona eva, od čega će 40 miliona evra biti grant EU.

Američki DFC stiže u Srbiju! Pročitajte MOĆNU poruku direktora na srpskom

Međunarodna razvojna finansijska korporacija SAD je američka razvojna banka. DFC, kako stoji na sajtu te institucije, sarađuje sa privatnim sektorom da finansira rešenja u najkritičnijim izazovima sa kojima se suočava svet u razvoju danas.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar