DOGOVORILI SE

Važno za studente: Odlučeno kako će izgledati nastava na fakultetima u doba korone

Kombinovani model održavanj nastave

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/YouTube

Predstojeću školsku godinu Univerzitet u Beogradu radiće po kombinovanom modelu nastave, koji će se prilagođavati specifičnostima svakog fakulteta ali i epidemiološkoj situaciji, odlučeno je na danasnjoj sednici Senata.

To znači da će teoretska nastava biti organizovana onlajn, a praktična nastava – uživo.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović rekla je da bi svi trebali da se potrude da školska godina krene na vreme, kao i da se vežbe ostvaruju u što boljim uslovima, jer se sa dolaskom hladnog vremena, kako kaže, može očekivati povećanje broja obolelih od virusa Covid-19.

Ona je navela da uprave fakulteta moraju pratiti da li svi nastavnici i profesori drže onlajn nastavu, jer, kako je navela, onlajn nastava nije slanje “Power point” prezentacija i materijala za učenje.

Dekane je zanimalo kako da se ponašaju ukoliko se u grupi za vežbe pojavi zaraženi student i da li studenti iz te grupe idu u izolaciju.

Onlajn nastava pospešila znanje naših đaka: Korona umesto nastavnika BRIŠE JEDINICE

Epidemiolog Mila Paunić iz Studentske poliklinike kaže da, ukoliko su se primenjivale epidemiološke mere – nošenje maski, distanca od dva metra, higijena, onda samo zaraženi student idu u izolaciju, dok ostali mogu da nastave sa radom.

Profesorka Tatjana Pekmezović sa Medicinskog fakulteta u Beogradu pojasnila je da je drugačija situacija ukoliko se u grupi pojavi dvoje zaraženih studenata.

Šarčević EKSKLUZIVNO za Objektiv: Novi detalji o nastavi od septembra, važno za roditelje i đake!

Dvoje zaraženih studenata znači da je došlo do lokalne transmisije i moraju svi pod nadzor i u izolaciju“, pojasnila je ona.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar