KALIFORNIJA GORI

Amerikanci u šoku: Zbog jedne žurke GORI cela Kalifornija!

Tokom protekle noći helikopterima je evakuisano više od 200 ljudi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Youtube/Printscreen

Zvaničnici u Kaliforniji veruju da su vatrometi i pirotehnička sredstva korišćeni na jednoj zabavi izazvali šumske požare koji besne u nekoliko kalifornijskih okruga.

Guverner Kalifornije Gevin Njusom proglasio je vanredno stanje u okruzima Fresno, Madera, Meripoza, San Bernardino i San Dijego, saopšteno je iz njegovog kabineta, preneo je Rojters.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Trenutno je više od 18 hiljada hektara šume zahvaćeno vatrenom stihijom zbog čega su sprovedene evakuacije i zatvorene saobraćajnice u okrugu Fresno.

Helikopterima EVAKUIŠU ljude: U Kaliforniji proglašeno VANREDNO stanje! 

Do sada je nastradalo osam osoba i uništeno je oko 3,3 hiljade građevina, a tokom protekle noći helikopterima je evakuisano više od 200 ljudi.

Nacionalna meteorološka služba je saopštila da je u Los Anđelesu izmerena rekordna temperatura od čak 49,4 stepeni Celzijusa koja nikada ranije nije zabeležena, preneo je BBC.

Prošle nedelje su nadležni u Nacionalnom parku Dolina smrti u Kaliforniji saopštili da su izmerili temperaturu vazduha od čak 54,4 stepeni Celzijusa, što bi mogla biti rekordna vrednost temperature vazduha ikada zabeležena na planeti Zemlji.

Izvor: Blic

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar