Top 6 alternativa Zoom servisu za video-sastanke i konferencije

Aplikacije pružaju dovoljno zanimljivih opcija da ih uzmete u razmatranje

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay / Alexandra_Koch

Brojni korisnici Zooma u Evropi i Americi osetili su, krajem avgusta, posledice problema u radu aplikacije. Mnogi nisu mogli da se priključe zakazanim video-konferencijama, ili nisu uspeli da uopšte uspostave vezu.

Timovi za održavanje relativno brzo su rešili nezgodnu situaciju, ali su krajnji korisnici naišli na ozbiljan problem.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kako u doba globalne pandemije, kada mnogi i dalje rade od kuće, održavati video-sastanke ako najpopularnija aplikacija ne radi?!

Alternative na tržištu

U današnjem tekstu predstavljamo šest alternativa za Zoom, koje pružaju dovoljno zanimljivih opcija da ih uzmete u razmatranje.

Skype

Nadamo se da se sećate prve platforme koja nam je omogućila video-pozive. Zaživela je početkom 2000-ih i Skype su koristili milioni ljudi širom sveta. Više od decenije bila je najpopularnija platforma za video-pozive i da je korona virus “udario” pre 10 godina, Skype bismo sigurno svi koristili.

Međutim, otkako je 2011. godine Microsoft preuzeo Skype došlo je do problema u radu, a brojni korisnici izrazili su sumnju u njegovu bezbednost, te je aplikacija polako počela da odlazi u zaborav, a druge su doživele procvat.

Iako i dalje postoje određeni problemi, možete da budete sigurni ukoliko koristite Skype za klasičan grupni čet sa saradnicima, ili video-konferenciju. Aplikacija će sigurno ispuniti očekivanja.

Foto: Clearpix / Alamy / Profimedia

Microsoft Teams

Iako je platforma nastala kao odgovor na popularni Slack, tokom poslednjih godina je dosta evoluirao, pa je Teams sada ozbiljna aplikacija koja podržava sve – od video-poziva do konferencija koje može da prati i do 10.000 ljudi!

S obzirom da je deo paketa Office 365, nećete imati problem prilikom razmene Word i Excell fajlova, a video-chat omogućava simultani pristup do 250 korisnika.

Teams je dostupan svakom ko ima registrovan Office 365, a postoji i free verzije, što ovu platformu čini idealnom zamenom za Zoom.

Viber

Kompanija Rakuten Viber predstavila je polovinom juna opciju za svoju aplikaciju – grupne video-pozive do 20 osoba, bez vremenskog ograničenja.

Kako bi zaštitila podatke korisnika, softver brani pristup informacijama iz korisničkih poziva i brine da se komunikacija odvija u sigurnom okruženju.

HouseParty

Iako možda nije široko poznata u Srbiji, HouseParty je veoma poznata u svetu pogotovo među gejmerima i svima koji obožavaju da igraju igrice i da se zabave s prijateljima online.

HouseParty je besplatna alatka i veoma jednostavna za korišćenje, a omogućava i pristup velikom broju igrica koje se mogu igrati u paru ili grupno, prenosi Independent.

Mnogi su svojevremeno odustali od korišćenja ove aplikacije jer je svako mogao da upadne u vašu chat-grupu. Međutim, to sada može da se reši kroz podešavanja, a aplikacija vam omogućava i da se “ušunjate” na mrežu, mimo znanja prijatelja.

Foto: Zuma / Debarchan Chatterjee / ZUMA Wire / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Signal

Možda najbolja reklama za ovu aplikaciju jeste činjenica da je koristi i “uzbunjivač” Edvard Snouden za svoje sastanke. Dakle, ne morate da brinete o bezbednosti podataka.

Ono što je mana jeste da i dalje ne dozvoljava grupni video-poziv, i da desktop verzija ne omogućava video-pozive. Ipak, aplikacija je besplatna za Androide i iOS uređaje.

WhatsApp

Sa više od dve milijarde korisnika širom sveta, WhatsApp je najpopularnija aplikacija za razmenu poruka. Još od 2018. godine omogućava opciju video-poziva, koju mnogi rado i koriste.

Ipak, loša strana je to što u video-pozivu može da učestvuju najviše osam osoba, ali dobra strana je da možete dodati učesnike dok je konferencija u toku.



Izvor: Objektiv.rs/S.K.

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar