Skype menja sistem: Video-pozivi bez prijavljivanja na servis

Korisnicima je olakšan pristup popularnoj aplikaciji u vreme pandemije koronavirusa

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Unsplash/Mati Flo

I Microsoft je, u vreme pandemije koronavirusa, odlučio da priskoči u pomoć korisnicima i ponudi alternativu servisima za grupnu komunikaciju, kao što je Zoom, koji je u poslednje vreme opterećen brojem korisnika, ali i sigurnosnim problemima.

Tako je putem Skype sada moguće obavljati video-pozive bez prijave na servis, što je slično kao i kod Zoom-a. Razlika je u tome što u slučaju Skype-a čak ni host (domaćin) konferencijskog poziva ne mora da bude prijavljen, niti da ima instaliran Skype na svom uređaju.

Novu opciju pod imenom “Meet Now” moguće je, u par klikova, jednostavno pokrenuti mišem na internet sajtu servisa i pozivanjem željenih sagovornika. Za korisnike koji već imaju instaliranu Skype aplikaciju, opciju je moguće koristiti i unutar nje (dostupna je u meniju sa leve strane, pored opcije za novi razgovor).

Linkovi kojima se drugi korisnici pozivaju na učešće u razgovoru nemaju vremensko ograničenje, ni video-pozivi nisu ograničeni, postoji mogućnost razmene tekstualnih poruka paralelno s vođenjem video-razgovora, kao i korisna opcija za zamagljivanje pozadine.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs



Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar