Ovim novitetima Microsoft Teams zadao je ozbiljan udarac konkurenciji (VIDEO)

Najveću korist imaće vlasnici Android i iOS uređaja

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto / GK Images / Alamy / Profimedia

Microsoft je poslednjih meseci predstavio seriju noviteta i poboljšanja za platformu Teams, čime je zadao ozbiljan udarac najvećem konkurentu na tržištu, Zoomu.

Na taj način, podigli su nivo kvaliteta platforme na Android i iOS sistemima, a korisnicima olakšali rad od kuće.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

U današnjem tekstu predstavljamo neke od najvažnijih noviteta.

Editovanje i deljenje beleški

Vlasnici Androida sada mogu da aploaduju slike u svoje galerije i pretražuju poruke unutar četova. Uz to, aplikacija generiše linkove za video-konferencije, koje možete poslati i ljudima bez Teams profila, uz dodavanje Safe Key opcije.

Microsoft je omogućio vlasnicima Apple telefona da vide osam učesnika poziva na ekranu (2×4), ili devet (3×3) ako koriste iPod. Dodata je i opcija editovanja i deljenja beleški među kontaktima za buduće video-sastanke, prenosi Forbes.

Teams iOS sada koristi manje podataka tokom video-prenosa, kako bi korisnici mogli da funkcionišu bez zastoja, ako su van kuće i dometa lične Wi-Fi mreže.

Domaći zadatak za Zoom

U proteklom periodu, kompanija je dodala mogućnost personalizacije sidebara s leve strane ekrana, i pinovanja aplikacija. Korisnici mogu da menjaju background po želji, pa čak i da iskoriste svoj logo ili sliku.

Jedna od najvećih promena, kojom je Microsoft zadao domaći zadatak Zoomu, jeste mogućnost video-konferencija do 10.000 učesnika u “view only” modu, ili interaktivnih sastanaka do 1.000 ljudi.

Bez obzira na sve novitete kompanije iz Redmonda, Zoom i dalje suvereno vlada tržištem i radi na poboljšanju svog sistema, prvenstveno bezbednosnog.



Izvor: Objektiv.rs/S.K.

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar