Gde je kuhinja, tu su i kuhinjski “alati”.
Od šporeta, preko noževa i svega onoga što bi moglo da vas povredi.
Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs
Naravno da se svi mi trudimo da pazimo, ali kuhinjske povrede su nekada, jednostavno, neizbežne.
Ono što je važno, jeste da brzo i na vreme odreagujete, u slučaju da vam se, ipak dogodi neka nezgoda, ali da znate i šta iz kuhinje može da vam pomogne i to ne samo u nezgodnim situacijama.
Opekotine u kuhinji
Sigurno vam se nekada dogodilo da vas ispeče vrelo ulje, koje naprosto “iskoči” iz šerpe, ili da se prevarite, pa pomislite da je šerpa hladna, ali vas dočeka neprijatno iznenađenje koje za posledicu napravi opekotinu. O rerni i da ne pričamo. Kao prvu pomoć, uvek imajte maslinovo ulje, vazelin, ili mast, koje ćete staviti na povređeno mesto, a zatim ga dobro uviti.

Na one koje su lakše, možete da stavite i oblogu od rendanog krompira, a da biste sprečili stvaranje plika, upotrebite sodu bikarbonu, tako što ćete je posuti po opekotini. Ono što na svežu opekotinu, takođete, možete da stavite jeste i naslaga pšeničnog brašna. Ublažiće bol i neće se stvoriti plik. Brašno ostavite sat vremena na povređenom mestu, a zatim ga pažljivo uklonite.

Posekotine u kuhinji
Kada su u pitanju manje posekotine, da biste zaustavili krv, možete da upotrebite limunov sok, tako što ćete ga staviti na mesto koje krvari. Čak i u slučaju kijavice pomaže često ušmrkavanje mlake vode u kojoj je otopoljena kuhinjska so.
Stajanje u kuhinji
Kada obavljate kućne poslove, ili kuvate, bol u nogama apsolutno nije čudna pojava. Kako biste ga otklonili, najbolje je da ih operete u mlakoj slanoj vodi, a zatim da ih dobro izmasirate alkoholom.

Pomoć iz kuhinje za bele zube
Ukoliko želite bele zube, bez odlaska kod zubara i veštačkog izbeljivanja, perite ih sodom bikarbonom dva puta nedeljno.
Komentari (0)