6 razloga zbog kojih morate da imate RICINUSOVO ULJE u kući: Prirodni eliksir za kosu, kožu i nokte

Najbolja zamena za mnoge kozmetičke preparate, pa čak i za hidratantnu kremu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Unsplash/ Chelsea shapouri

Ricinus je kao biljka veoma atraktivna sa svojim zvezdastim listovima, pa se koristi kao ukras, ali je vekovima poznata i po svojoj lekovitosti.

Ulje ove biljke se dobija hladnim ceđenjem semenki ricinusa a ricinin, otrovni alkaloid, koji se nalazi u njegovom ulju, izdvaja se termičkom obradom, kuvanjem i isparavanjem.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ricinusovo ulje ima različite primene u zdravstvene svrhe, a koristi se i u službi lepote i to na više načina. Pogledajte kako da ga iskoristite da poboljšate svoju kosu, kožu, nokte.

Rast kose

Zgrejte ulje pa utrljajte u teme glave (možete naneti i na obrve i trepavice, one postaju lepršave i tamne), jer ono blagotvorno deluje na folikule i podstiče rast kose. Kada ulje nanesete na vlasište, glavu uvijete u topao peškir i ostavite da ulje deluje 1 do 2 sata, a zatim dobro operite kosu.

Oporavite oštećene krajeve kose

Ovo ulje ima svojstvo da kosi daje blistav i zdrav izgled. Ako su vam krajevi ispucali, ako vam se kosa lomi, ovo ulje može da vam pomogne. Zagrejte jednu kašiku ulja pa ga nanesite na krajeve kose, ne morate ispirati.

Foto/Freepik/Freepik

Prirodna maskara

Ako vaše oči ne trpe maskaru, napravite sami potpuno prirodnu maskaru i to na ovaj način: Na pari rastopite malo pčelinjeg voska, malo ricinusovog ulja i kakao praha ili ugljena. Dobićete potpuno prirodnu maskaru na koju vaše oči neće biti alergične.

Foto/Pixabay/ Bruno /Germany

Alternativna hidrantna krema

Masne kiseline koje se nalaze u ovom ulju dobro neguju i vlaže suvu kožu i kosu. Dovoljno je da jednu kašiku zagrejete između dlanova pa dobro utrljate u kožu lica. Ovo ulje prodire duboko u tkivo i hidrira ga. Vaša koža će biti meka i sjajna, a nećete morati da kupujete kreme u prodavnici, već ćete na prirodan način negovati kožu.

Akne i dermatološki problemi

Zahvaljujući antimikrobnim i protivupalnim sposobnostima, ulje deluje na anke, bradavice i staračke pege. Ovo ulje ima i pozitivan efekat u lečenju određenih dermatitisa. Zaista je veoma moćno, tako da možete prvo da probate prirodnu alternativu ako imate probleme na koži lica, a jedan od načina je definitivno ovo ulje.

Foto/Freepik/Racool_studio

Nokti

Osim zdrave kože i lepe kose, ricinusovo ulje idealno je ulje za negu noktiju jer učvršćuje lomljive nokte, ubrzava njihov rast te neguje kožu oko noktiju. Dovoljno je da samo nekoliko kapi ulja stavite između prstiju i to dobro utrljate u nokatnu ploču i zanoktice.

Već za par dana videćete poboljšanje na noktima.



Izvor: Objektiv.rs, stil.kurir.rs, Magazin Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar