Telefon vam je stalno prazan? Ovo su tri greške koje troše bateriju

Stručnjaci kompanije koja se bavi proizvodnjom baterija za mobilne savetuju korisnike

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Pixabay

Nakon kupovine novog uređaja većina korisnika će vremenom imati glavnu zamerku na njegovu bateriju, tačnije da se brzo prazni.

Razloga za potrošnju ima više, a to su veličina ekrana telefona, česti razgovori, ali i najvažnije – način punjenja aparata.

Stručnjaci kompanije koja se bavi proizvodnjom baterija za mobilne telefone “Cadex” opisali su šta šteti vašem aparatu, odnosno, koji to “stresovi” loše deluju na trajanje baterije i njen životni vek. Za Tech Insider naveli su najveće greške prilikom punjenja:

Držite telefon na punjaču cele noći

Prema stručnjacima, ostavljanje aparata prikačenog na struju, iako je do kraja napunjen, dugoročno je jako loše za bateriju. Jednom kad je telefon postigao 100 odsto napunjenosti, s vremena na vreme iznova pokreće punjenje kako bi se doveo do maksimuma. Zbog toga je baterija u stanju visoke pripravnosti i troši svoj hemijske elemente. Čim se aparat napuni, skinite ga sa punjača.

Pixabay

Punite telefon do 100 odsto

Lion baterije ne trebaju da budu napunjene do kraja, niti je to poželjno s tehničke strane, jer visoka voltaža deluje loše na bateriju. Bolje je rešenje prikačiti telefon na struju na kratko tokom dana.

Jedno dugo punjenje

Ispada da su baterije u našim telefonima srećnije ako ih povremeno punimo tokom dana, umesto jednom do kraja. Budući da to nije praktično, stručnjaci preporučuju da stavite telefon na punjenje kad god možete.



Izvor: 24sata.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar