TRUD SE ISPLATIO

Teškom MUKOM do popularnosti: Dino Merlin je radio u fabrici i sklapao GOLF 1 da bi zaradio za prvi album

Nije imao podršku najbližih u želji da se bavi pevanjem

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printsceen/Youtube

Dino Merlin je danas jedna od najvećih muzičkih zvezda na prostorima bivše Jugoslavije, ali pre nego što se proslavio kao pevač, imao je trnovit put.

Naime, Edin Dervišhalidović, kako je pevačevo pravo ime, nije imao podršku roditelja i okoline kada je izrazio želju da se bavi pisanjem, komponovanjem i pevanjem, pa je o snimanju prve ploče dugo sanjao.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Misleći o svom snu, radio je teške fizičke poslove gde god je trebalo, a u fabriku ležajeva “Vogošća”, gde se sklapao “golf 1”, odlazio je u treću smenu.

Foto: Printscreen Youtube

Posle nekog vremena, zahvaljujući upornosti i trudu, uspeo je da sakupi nešto novca za snimanje pesama, ukupno pet. Međutim, to nije bilo dovoljno za ceo album, a i diskografska kuća u njemu nije videla potencijal, pa je saradnja propala.

Tada je mislio da je sve izgubljeno i bio je na korak da odustane od svog cilja, piše Kurir Stars.

Ipak, sve se preokrenulo kada ga je jednom prilikom u studiju u Skenderiji čuo producent Murafid Brkić, suprug Hanke Paldum, koji je bio oduševljen njegovim talentom.

Foto: Printscreen Youtube

Odmah ga je pozvao u svoju kuću, rekao Hanki da im donese rakiju i Dinu saopštio da će njegov prvi CD štampati u tiražu od 50.000 primeraka, a na pitanje šta bi bilo da se nije desio ovaj sudbinski susret Merlin ni danas nema odgovor.

LJUBIO je dve naše lepe voditeljke, da bi na kraju sreću našao u POZNATOJ odbojkašici (FOTO)

“Ko zna… Možda bih nastavio da radim u fabrici ležajeva ‘Vogošća’. Sigurno ne bih, budući da je reč o još jednoj u nizu fabrika uništenih nemarom vlasti i države. Ne razmišljam previše o tome, ali ne zato što je moj život pre muzike period koji želim da zaboravim. I u mom, kao i u vašem životu, postoje trenuci koji su manje dragi, za koje bismo voleli da je naše životno iskustvo siromašnije, ali ne bih ih menjao ili zaboravio jer svaki taj tren učinio me je onakvim kakav sam danas”, rekao je proslavljeni pevač.



Izvor: Objektiv.rs, Kurir stars

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar