MEĐUNARODNE VOJNE IGRE

Pogledajte kako SRPSKA vojska GRMI: Tenkisti očitali lekciju i pokazali da su među NAJJAČIMA (FOTO)

Plasman srpskih vojnih tenkista u polufinale usledio je nakon odlično vožene druge i treće individualne trke juče i danas

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: mod.gov.rs

Tenkisti Vojske Srbije plasirali su se danas u polufinale “Tenkovskog biatlona“ na Međunarodnim vojnim igrama u Rusiji, na kome učestvuju sedmi put.

Plasman srpskih vojnih tenkista u polufinale usledio je nakon odlično vožene druge i treće individualne trke juče i danas, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Potpukovnik Rade Adamović rekao je da su tenkisti Vojske Srbije individualne trke vozili po veoma zahtevnoj stazi u grupi sa Kinom, Azerbejdžanom i Belorusijom i ocenio da je ostvaren rezultat koji garantuje plasman u narednu etapu takmičenja.

Za ekipu Vojske Srbije nastupile su tri posade. U prvoj posadi bili su komandir tenka poručnik Dušan Stevančev, nišandžija desetar Nenad Stojanović i vozač desetar Nebojša Maksimović.

Drugu posadu činili su komadir tenka poručnik Dušan Sinadinović, nišandžija razvodnik Dorotej Savić i vozač razvodnik Nemanja Manojlović, a u trećoj trci posadu su činili komandir tenka vodnik 1. klase Miroslav Nikolić, nišanddžija desetar Bogoljub Arsov i vozač tenka razvodnik Bojan Marković.

Vojska Srbije OČITALA LEKCIJU svima! Grmela je Rusija od naše ljute mašine (FOTO)

Polufinalna trka u kojoj nastupa ekipa Vojske Srbije na programu takmičenja je 1. septembra.

Zadatak posada je da što brže savladaju prepreke na stazi i reše vatrene zadatke, kao što su gađanje iz topa u pokretu, spregnutog mitraljeza “PKT” i protivavionskog mitraljeza “Kord”.

Prema propozicijama takmičenja, svaka posada vozi četiri kruga tokom kojih treba da pogodi tri topovska i tri mitraljeska cilja, kao i dva cilja protivavionskim mitraljezom.

U svakom krugu imaju 15 protivtenkovskih prepreka, kao što su protivtenkovski rov, vertikalni zid visine 90 centimetara, vodena prepreka, most, kosi nagib, minsko polje, brdo…

Najbolje postignuto vreme kriterijum je za plasman u finalnu trku, koja će se održati na poligonu Alabino 5. septembra, kada se svečanom ceremonijom i zatvaraju ovogodišnje Međunarodne vojne igre.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar