Bogat repertoar: Narodno pozorište u subotu uveče počinje novu sezonu

Svečano otvaranje će biti održano u subotu, od 22 sata

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Unsplash/Garbiel Varaljay

Narodno pozorište u subotu uveče od 22 sata svečano počinje novu sezonu specijalnim umetničkim programom na terasi samog teatra. Program nosi naziv “Ponovo zajedno – Pogled promatrača menja sve” i predstaviće bogat sadržaj više sfera umetnosti kao što su drama, opera, balet i džez.

Spektakl će se odvijati na terasi i na ulazu u pozorište, a moći će da se prati sa Trga Republike, po svim merama zaštite od Covida 19. U programu učestvuju glumci Drame Nacionalnog teatra – Radmila Živković (prvakinja Drame), Suzana Lukić, Bogdan Bogdanović i Nemanja Stamatović.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Iz ansambla Opere veče će ispuniti prvakinja i mecosopran Jadranka Jovanović, tenor Janko Sinadinović, sopran Evgenija Jeremić, korepetitor Srđan Jaraković i violončelistkinja orkestra Irina Skorikova. Specijalni gosti ove gala večeri su Sofija Knežević, džez pevačica koja trenutno živi i radi u Njujorku i Eliot Lejson, muzičar iz Njujorka.

Lepa vest za ljubitelje pozorišta: Održava se 65. Sterijino pozorje, otvara ga Branka Petrić

Zvanično je objavljen i repertoar pozorišta za sledeći mesec, i tako će prva premijera u novoj sezoni biti 9. septembra – drama “Vasa Železnova i drugi” Maksima Gorkog, u režiji gosta iz Zagreba – Zlatka Svibena.

Isti dečački sjaj u očima: Pogledajte kako je čuveni Vlasta izgledao kao mladić (FOTO)

Na repertoaru publika može pratiti i delo “Kaligula” Albera Kamija, u režiji Snežane Trišić, sa Igorom Ðorđevićem u naslovnoj ulozi, balet “Hazarski rečnik”, komediju “Izbiračica” Koste Trifkovića u režiji Nikole Zavišića, dramatizaciju “Nečiste krvi” Bore Stankovića, reditelja Milana Neškovića, opere “Karmen” Žorža Bizea i “Bastijen i Bastijena” V. A. Mocarta. Poseban program narednog meseca posvećen je pravim spektakl koncertima – 19.09. i 30.09. biće Gala veče Orkestra i solista Opere NP, koncert Hora opere je po planu 27.09, dok će svečani koncert NP Baleta u čast 180 godina od rođenja Petra Iljiča Čajkovskog biti izveden prvog dana oktobra.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar