“Krokodil” u “novoj realnosti”: Najvažniji književni festival u regionu je objavio svoj program

Festival će početi 28. avgusta

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Unsplash/Nong Vang

Najvažniji književni festival u regionu “Krokodil” i prvi veći događaj u kulturi u Beogradu nakon višemesečne pauze zbog suzbijanja pandemije virusa Covid 19, biće održan od 28. do 30. avgusta i u fizičkom prostoru i onlajn, a posvećen je “novoj normalnosti”.

Na književnim večerima, tako i u debatnom programu koji je fokusiran na neka od najvažnijih pitanja Evrope dana, publiku očekuju gostovanja pre svega eminetnih autorki iz regiona.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Pod simboličnim nazivom “Remake/Remodel”, u programu Krokodila učesvovaće dvadesetak istaknutih regionalnih pesnikinja i proznih spisateljica, koje već godinama donose preko potrebne, pre svega senzibilitetske promene. Autorska čitanja, sofa intervjui, onlajn uključenja i video-projekcije smenjivaće se u anfiteatru ispred Muzeja Jugoslavije.

“Prve večeri, 28. avgusta, Krokodil će predstaviti autorke iz Srbije i regiona: Lana Bastašić, Lejla Kalamujić, Radmila Petrović, Adelina Teršani, Ana Vučković i Milica Vučković, te Maša Kolanović, Suzana Tratnik i Olja Savičević Ivančević, koje će se uključiti putem video linka”, kazao je pisac Vladimir Arsenijević koji je osnivač festivala.

Neobičan pisac koga ljudi obožavaju: Paulo Koeljo je pronašao put od psihijatrijske bolnice do alhemičara

Za 29. avgust najavljene su: Magdalena Blažević, Rumena Bužarovska, Jasna Dimitrijević, Biljana Ðurđević, Senka Marić, Maša Seničić i Tanja Stupar Trifunović, kao i Luiza Buharova, Monika Herceg i Svetlana Slapšak putem video linka.

Tribinski program festivala zakazan je za 29. i 30. avgusta od 11 sati u Krokodilovom Centru za savremenu književnost.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar