Vučić sa aerodroma u Batajnici poručio: TREŠĆE SE ZEMLJA u oktobru, vojska će pokazati snagu (FOTO+VIDEO)

Predsednik prisustvovao smotri Vojske Srbije i najavio spektakularnu vojnu vežbu najesen

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv

Na aerodromu “Pukovnik-pilot Milenko Pavlović” u Batajnici održan je prikaz sposobnosti dela jedinica Vojske Srbije kom je prisustvuao predsednik Aleksandar Vučić.

Prikazu sposobnosti prisustvovali su i ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Na prikazu su takođe bili i deo jedinica Ratnog vazduhoplovstva i PVO, Kopnene vojske, 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade.

Foto: Objektiv/Aleksandra Vasić

Predsednik je čestitao ministru odbrane, načelniku generalštaba i vojnicima na početku obraćanja posle prikaza sposobnosti na aerodromu u Batajnici.

Prvi put viđen je danas naoružan MI-17 je nešto što su velike novine, na koje sam posebno ponosan. Helikopteri Mi-35 su izuzetni, čoveka strah uhvati kad ih vidi. Ponosan sam na celu Vojsku Srbije, a 3. i 4. brigada poseban ponos. Želim da kažem svima ovde, jer ja nisam posebno stručan, ali trudio sam se da naučim. Sve što je danas prikazano na vojnoj vežbi jeste oružje koje mi proizvodimo u Srbiji, sve je naše. Ovo je naša pamet, naše znanje”, istakao je Vučić.

Vučić je očigledno bio zadovoljan prikazanim sposobnostima naše vojske i rekao da sve manje zaostajemo za najboljim istočnim  zapadnim vojnim sistemima.

„Sve više smanjujemo tu razliku, a pre smo zaostajali u svetlosnim godinama. Izgledali ste kao najbolja vojska sveta. Mojsiloviću, ovo je zaista bilo izuzetno. Danas ste bili izuzetni”, naglasio je Vučić.

“Ja do sada nisam video toliko brzinu srpskih vojnika” rekao je Vučić pohvalivši 63. padobransku diviziju.

Vučić je dodao da stiže još 50 novih padobrana.

“Prvi put ste videli da roboti izlaze iz vozila naše vojske”, rekao je predsednik i dodao da se u vežbi posebno dobro pokazao borbeni robot „mali Miloš“, bezposadni borbeni sistem

Vučić je naglasaio da je prikazano dosta značajnih novina u Vojsci Srbije.

“Mi ne pravimo vojsku da bismo bilo kome pretili već da bi bili u stanju da ne daj Bože zaštite našu zemlju od agresora”, rekao je predsednik.

“Trešće se zemlja u oktobru”

Predsednik je najavio da će u oktorbru biti odražana velika vojna vežba.

“Videćete sve što imamo iz ratnog vazduhoplovstva i bojevo gađanje. Trešće se zemlja od onog što ćete moći da vidite , tu ćete tek moći da vidite kolika je snaga Vojske Srbije”, rekao je Vučić.

O dijalogu Beograda i Prištine

Što se tiče odlaska u Ameriku predsednik je rekao da postoje neke inicijative za vrlo krtko odlaganje sastanka u Vašingtonu sa predstavnicima Prištine.

“Uvek će biti pritisaka, ali mi ne smemo unapred da bežimo”, reko je Vučić i dodao:

“Ne mislim da će biti lako, lično osećam veliki teret, ali ću se lično boriti za intrese Srbije”

Predsednik je odgovorio na optužbe o prisustvu srpskih vojnika u Belorusiji.

“Naravno da su to neki političari koji su poznati po tome da su protiv svoje zemlje iskoristili ovo. Vi znate da svake godine imamo takmičenje na koje šaljemo naše vojnike U pitanju su devetorica vojnika naših vojnika koji su i vratiće se 6. septembra. Jedan vojnik, njihov komandir  je u pratnji beloruskog kolege, pukovnika Škutina otišao u kupovinu”, rekao je predsednik.

Foto: Objektiv/Aleksandra Vasić

Foto: Objektiv/Aleksandra Vasić

Foto: Objektiv/Aleksandra Vasić

Foto: Objektiv.rs

Foto: Printscren / YouTube
Foto: Objektiv
Foto: Objektiv
Foto: Objektiv


Izvor: Objektiv.rs, Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar