Skupo ga koštalo letovanje u Italiji – morao da podnese ostavku

Kouli je otputovao u Italiju na godišnji odmor

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube printscreen

Direktor Agencije za razvoj turizma Irske, Majkl Kouli, podneo je ostavku pošto nije poslušao savet sopstvene Agencije i proveo odmor u domovini, već se uputio u Italiju.

Ostavku je najavio sam Kouli, rekavši da je odlučio da odstupi jer ne želi da “ovo pitanje nanese štetu ogromnim naporima Agencije (Fáilte Ireland) u obnovi turističke industrije u Irskoj“.

Kouli je otputovao u Italiju na godišnji odmor i tako potpuno ignorisao savete vlade da se izbegavaju nepotrebna putovanja u inostranstvo tokom pandemije koronavirusa. Da ironija bude veća, Koulijeva Agencija takođe sprovodi veoma agresivnu kampanju da ohrabri Irce da tokom pandemije odmor provedu u domovini.

Koulija su na odmoru u Italiji otkrili novinari irskog izdanja Independenta, što je ubrzo doprlo do njegovih pretpostavljenih. Neposredno pre podnošenje ostavke, direktora Agencije je pozvala ministarka turizma, Ketrin Martin, rekavši mu da je “razočarana“ vešću o njegovim letnjim avanturama u inostranstvu.

“Bila sam vrlo razočarana kada sam saznala da je predsedavajući Agencije za razvoj turizma odmarao u Italiji. Jutros sam pozvala gospodina Koulija i on je ponudio ostavku koju sam prihvatila“, saopštila je ministarka turizma.

Čitav skandal, međutim, naišao je na različite reakcije Iraca, koji su svoje stavove izneli na društvenim mrežama. Mnogi su Koulija nazvali licemerom, ali bilo je i onih koji su stali u njegovu odbranu rekavši da je Agencija promovisala domaći turizam, a nije izdala naredbu da se mora odmarati u Irskoj. Takođe, mnogi podsećaju da je irska vlada Italiju stavila na „zelenu listu“ i da oni koji otputuju ne moraju da se pridržavaju karantina po povratku u zemlju.



Izvor: RTS

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar