Ministarstvo upozorava na lažni mejl o testiranju osoba zaposlenih u obrazovnom sistemu Hrvatske

Ministarstvo upozorava da će se preduzeti sve potrebne aktivnosti

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: mzo.gov.hr

Hrvatsko ministarstvo nauke i obrazovanja upozorava da internetom kruži lažna e-mail poruka u kojoj se šire neistinite informacije o testiranju osoba zaposlenih u obrazovnom sistemu na koronavirus.

U lažnoj e-mail poruci piše kako će svi zaposleni u obrazovnom sistemu morati testirati na koronavirus, a osobe koje su bile zaražene će raditi po posebnom režimu bez pristupa deci. U poruci je potpisana Zdenka Čukelj, načelnica sektora za rani, predškolski i osnovnoškolski odgoj i obrazovanje pri Ministarstvu obrazovanja RH.

Ministarstvo upozorava da će se preduzeti sve potrebne aktivnosti te moli javnost da ne naseda na lažne i zlonamerne informacije jer se sve zvanične informacije obljavljuju na internet stranicama Ministarstva.

“Upozoravamo javnost na širenje fotografije u vidu maila lažnog sadržaja s ciljem zbunjivanja javnosti i širenja neistinitih informacija. Ministarstvo će preduzeti sve potrebne aktivnosti uključujući podnošenje prijave protiv nepoznatog počinioca zbog širenja lažnih vesti i stvaranja panike.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar