Hakeri vrebaju vaše telefone i podatke, evo 4 načina da ih zaštitite (VIDEO)

Kriminalci su razvili opasnu taktiku da ilegalno pristupe mobilnim uređajima

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay / Gerd Altmann

Smanjiti rizik od hakerskog napada trebalo bi da bude jedan od prioriteta vlasnika telefona, posebno danas kada putem mobilnih uređaja obavljamo niz osetljivih radnji, uključujući finansijske transakcije.

Sajber-kriminalci razvili su brojne načine da ilegalno pristupe vašem uređaju, ali srećom postoje jednostavni koraci koje možete preduzeti radi zaštite.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Predstavnik češke kompanije ESET, Džejk Mur, otkrio je četiri stvari koje bi svaki vlasnik Android telefona trebalo da uradi. Ove jednostavne mere puno znače za bezbednost privatnosti i podataka.

Password manager

Preuzmite s Google Play prodavnice neki od Password managera. Na ovaj način, podići ćete značajno nivo zaštite telefona.

“Aplikacija će brinuti o vašim online lozinkama i aktivirati Autorizaciju sa dva faktora, gde god je moguće”, istakao je Mur.

Antivirus app

Za Android operativni sistem postoje brojne antivirus aplikacije, uključujući Bitdefender Mobile Security i Norton Mobile Security.

“Veoma je korisno preuzeti neki od visoko ocenjenih antivirus softvera, kako bi uređaj zaštitili od malvera i virusa”, dodaje stručnjak kompanije ESET.

Foto / Pixabay / Achin Verma

Složena lozinka

Možda zvuči logično, ali iznenadili biste se koliko ljudi koristi lozinke s datumom rođenja, imenom deteta ili kućnog ljubimca.

Na ovaj način, olakšavaju posao hakerima da pristupe osetljivim podacima.

Ažurirajte OS

“Redovnim preuzimanjem sistemskih apdejta zaštitićete telefon od najnovijih pretnji i smanjiti rizik”, zaključuje Džejk Mur.



Izvor: Objektiv.rs/S.K.

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar