Microsoft Surface Duo: Android sa dva ekrana i Windows alatkama (VIDEO)

Očekuje se da prodaja počne u Americi od 10. septembra

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto / HO / AFP / Profimedia

Pošto nema ništa od povratka Windows Phone na tržište, kompanija Microsoft potražila je druga rešenja kako bi ostala relevantna u vreme dominacije Android operativnog sistema.

Shvatili su da je ključ u dobro optimizovanim Windows aplikacijama, koje svakako koriste stotine miliona ljudi širom sveta, ali na mobilnom telefonu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Tako dolazimo do “pametnog” uređaja Surface Duo sa dva velika ekrana, koji u rasklopljenoj varijanti formiraju površinu od čak 8,1 inča.

Kvalitetna kamera

Ekrani su zaštićeni Gorilla Glass tehnologijom i njihova zajednička upotreba istovetna je korišćenju dva monitora na PC-ju.

Telefon dolazi sa kamerom od 11 megapiksela, koja je video-call i glavna kamera istovremeno. Oznake su joj f/2,0, ima noćni mod, podržava HDR multi-frame slikanje i snimanje, kao i super zoom do 7x.

Elektronska (EIS) stabilizacija kadra koristi se za Full HD i za 4K video snimanje od 30 do 60 FPS.

Foto / Kyodo / MAXPPP / Profimedia

Hardver i baterija

Hardverski, ovo je uređaj iz 2019. godine, pa ima Qualcomm Snapdragon 855 čipset, 6GB RAM memorije, 256GB memorije za korisnika, LTE podršku i nema microSD slot.

Baterija je podeljena u dve celine, ukupno ima 3.577 mAh i podržava brzo punjenje, a Microsoft tvrdi da je autonomija dovoljna za celodnevnu upotrebu.

Office aplikacije, OneDrive i druge Microsoft Android alatke optimizovane su za rad na jednom ili dva ekrana, a na uređaju će raditi svaka dosad izdata aplikacija, s tim da programeri imaju mogućnost da ih dodatno prilagode za Surface Duo.

Sjajna integracija

Uređaj nema 5G, ima nešto slabiji hardver od današnjih standarda i nema NFC, a koštaće 1.399 dolara u SAD, gde će i početi prodaja od 10. septembra.

Za pomenutu cenu konkurencija nudi, uglavnom više, ali nema pristup preklopnom uređaju. Ipak, na strani Microsofta je sjajna integracija telefona sa My Phone aplikacijom na bilo kom Windows 10 računaru, podrška za Microsoft 365 pretplatu, kao i niz drugih mogućnosti.

Telefon dolazi s kompletom dodatne opreme, od kojih se okvir za zaštitu i punjač isporučuju sa njim, a posebno se kupuju olovka, bežične slušalice, zaštite maske i još dosta toga.



Izvor: Mondo

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar