Premijera domaće predstave o koroni: Rad je bio obojen strahom da neko od učesnika može da se razboli

"Video sam jednog mladog čoveka, nosi masku. Znači brine za nekog. To je lepo"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Unsplash/Vadim Fomenok

Predstava “Intimnost” reditelja Andreja Nosova i dramaturškinje Biljane Srbljanović, biće premijerno izvedena sutra, u sklopu 71. Dubrovačkih letnjih igara, a Nosov kaže da je velika radost što se festival održava uprkos svemu, piše Tanjug.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Delika je radost jer se Dubrovačke Ljetnje igre uprkos svemu održavaju. Za nas je ovo kao neko čudo što uprkos pandemiji uspevamo da pravimo i igramo pozorište. Rad na ovoj predstavi obojen je strahom da će se neko od nas razboleti ali i uverenjem da ima šanse da uprkos merama distance pozorište može da nastaje”, kaže Nosov.

Citirajući repliku iz komada “Video sam jednog mladog čoveka, nosi masku. Znači brine za nekog. To je lepo”, istče da je upravo ona slika predstave i da su nežnost, briga i mogućnost da se uprkos svemu intima očuva i sačuvaju odnosi i ljudskost nekako najvažniji.

Od septembra predstave u zatvorenim salama? Ovo su rigorozne mere koje ćemo svi morati da poštujemo

Kako Nosov objašnjava, “Intimnost” nastaje sa idejom da istraži šta se to promenilo u našem životu, radu, odnosu prema “drugom” i prema sebi.

“Lučev i Graovac, kroz mnoštvo kratkih priča o distanci, disciplini, privatnosti i novim odnosima koji se formiraju u periodima (samo)izolacije, svojom igrom teže da preispitaju da li je moguće sačuvati intimnost u doba pandemije”, kaže Nosov.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar