Carinici pretresli kamion kurirske službe i OSTALI ZATEČENI: Ovoliko lekova nisu skoro videli

Prekršaj je otkriven kada je radi kontrole zaustavljen kamion kurirske službe šabačkih registarskih oznaka

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Uprava Carina

Carinici su 10. avgusta 2020. godine prilikom tzv. “dubinske kontrole“ kod mesta Bogutovac, na magistralnom putu Raška-Kraljevo, među kurirskim pošiljkama pronašli preko 23.000 pojedinačnih doza lekova, krema i sprejeva, kao i veću količinu garderobe, obuće i tehničke robe bez bilo kakve prateće dokumentacije.

Foto/Uprava Carina

Prekršaj je otkriven kada je radi kontrole zaustavljen kamion kurirske službe šabačkih registarskih oznaka.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs
Foto/Uprava Carina

Kako na mestu zaustavljanja nije bilo uslova za detaljan pregled, vozilo je dopraćeno do Terminala Kraljevo.

Foto/Uprava Carina

Tada je nakon istovara, među pošiljkama nekoliko pošiljalaca iz Novog Pazara adesiranim na različite primaoce pronađeno oko 18.000 komada različitih lekova, krema i sprejeva, kao i oko 5.000 tračica za merenje šećera u krvi.

Foto/Uprava Carina

Među krijumčarenim lekovima je 200 pakovanja od po 50 tableta antpsihotika “Prazine“, koji se koristi u lečenju šizofrenije, različitih psihičkih poremećaja i staračke demencije, kao i 180 pakovanja od po 30 tableta antidepresiva “Amizol“.

Foto/Uprava Carina

U pošiljkama se našlo i 60 kutija od po 20 tableta antikoagulansa “Sintrom“, 40 pakovanja od po 12 kesica leka protiv prehlade i gripa “Tylol Hot“, 30 pakovanja sa po 20 tableta diuretika “Edemid“, 192 tube antireumatske kreme “Counterpain“ i 50 bočica antibiotskog spreja za rane “Vioplex-T“.

Foto/Uprava Carina

Pored toga, u njima je pronađeno i 96 pakovanja sa po 50 tračica za merenje šećera u krvi “Contour Plus“, a pojedini lekovi obeleženi su akciznim markicama Albanije i tzv. “Kosova“.

Pored lekova, čiji je promet poštom zabranjen, u pošiljkama je otkriveno i oko 300 trenerki, helanki i patika sa oznakama poznatih robnih marki, kao i pet dizel motora, agregat za struju, prskalica i muzilica.



Izvor:

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar