Odžo je u životu IMAO samo jednu dilemu: Njegov menadžer izjavio da neki ljudi igrače posmatraju kao robu

Srbiju je smatrao svojom drugom kućom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/aba-liga.com

Majkl Odžo bio je odličan student i čekao ga je dobro plaćen posao nakon studija, a često se dvoumio između poslovne i sportske karijere, ali je ipak odlučio da nastavi sportskim putem.

“Bio je veliki pesimista, nije verovao u sebe, govorio je da nije toliko dobar igrač i da možda taj nivo košarke nije za njega. Imao je siguran posao koji ga je čekao nakon studija, koji je bio plaćeniji od njegovog sportskog ugovora. Često je bio u dilemi jer je morao da izdržava porodicu u Nigeriji”, istakao je njegov bivši menadžer Jovan Brstina.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Američki centar se veoma lako privikao na našu sredinu. Pošto je bio visoko obrazovan, čitao je mnogo o Srbiji i Beogradu. Može se reći da je Srbiju smatrao drugom kućom, voleo je našu kulturu, našu kuhinju, a najviše od svega Železnik u kojem je živeo. Trebalo mu je malo vremena da se privikne na evropsku košarku, tu je ogromnu ulogu odigrao trener Vlada Jovanović.

“Neke kolege, koje se bave istim poslom kao i ja, igrače posmatraju kao robu i vide u njima samo priliku da dobro profitiraju. Moja želja je bila da produži ugovor sa Crvenom zvezdom i da tamo dobije priliku da nastupa u Evroligi. Zvezda je ispala veoma korektna, sve obaveze koje je imala prema igraču je ispunila i izašla u susret uvek kada je bilo potrebno. Ovom prilikom bih želeo da se zahvalim gospodinu Nebojši Čoviću koji je ispao, pre svega, čovek i kontaktirao sa Odžovom porodicom, ponudio im pomoć iako Majkl više nije član crveno-belih”, rekao je Brstina u izjavi za Večernje novosti.

Pošto se u medijima pojavila informacija da je doskorašnji centar Crvene zvezde pregovarao sa Partizanom, Brstina je rekao da tu informaciju ne može da potvrdi sa sigurnošću i da jeste postojalo interesovanje crno-belih još dok je trener bio Andrea Trinkijeri, ali je sve ostalo samo na raspitivanju.

“Još ne verujem da njega više nema, bio je tako dobar i skroman, mislim da je sve ovo jedan ružan san”, izjavio je Brstina na kraju razgovora.

PRAVI UZROK SMRTI: Obavljena obdukcija Majkla Odža!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar