Legenda italijanskog fudbala: Sari je bio PROMAŠAJ Juventusa

Mauricio Sari napustio je klupu torinskog tima nakon samo godinu dana

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Iako je osvojio Skudeto u svojoj prvoj sezoni kao trener “stare dame”, italijanski trener dobio je otkaz pre svega zbog eliminacije u osmini finala Lige šampiona od Olimpika iz Liona.

Arigo Saki, legenda italijanskog fudbala koja je ovoj državi donela i finale Svetskog prvenstva 1994. godine, komentariše ovako Sarija:

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“On je nasledio tim koji je osvojio osam uzastopnih Skudeta, grupu individualaca koji nisu želeli da trče jedni za druge. Bilo je utopijsko verovanje da bi mogao da donese harmoniju ovom starom timu koji nije navikao da bude jedan pravi kolektiv”, rekao je on za Gazeta delo sport.

Nedostaci u italijanskom fudbalu, pokazali su se na delu zbog Sarijevog neuspešnog infiltriranja svog stila igre.

“Evolucija Juvea, imenovanjem Sarija od strane Anjelija, mogla je da bude od velike važnosti u italijanskom fudbalu, u kome obično pobeđujete igrajući defanzivno i oslanjajući se na individualnost. Ako naš najveći klub nema svoj stil, kako da bude primer (ostalima)? Trebalo bi da se vratimo fudbalu koji je bio pre nego što je individualnost iskočila ispred svega i sa slavljenjem pobede čak i ako to nije zasluženo”, detaljno je objasnio Arigo Saki.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar