Čović u oštrom maniru o Odžovoj smrti: Imao je JAK napad KORONE! Jedna stvar se zataškava… (VIDEO)

"Crvena zvezda je sa Odžom imala izuzetnu saradnju"

Foto/Printscreen/YouTube

Prošla su dva dana otkako je tragično preminuo nigerijski košarkaš, Majkl Odžo, od posledica srčanog udara.

Opraštaju se redom njegovi bivši saigrači, jedina dva profesionalna kluba u karijeri – FMP i Crvena zvezda, kao i ostali sportski kolektivi…

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Predsednik Košarkaškog kluba Crvena zvezda, Nebojša Čović, gostovao je na Pinku i tom prilikom otkrio detalje nesreće.

“Da se razumemo, Odžou je 30. juna istekao ugovor sa Crvenom zvezdom. Dok je igrao, imao je kompletan medicinski servis. Od FMP-a 2017. naovamo. Kada imate odnos profesionalnog igrača morate voditi računa o svim njegovim zdravstvenim karikama. Ono do čega smo mi došli jeste da je Odžo 5. avgusta imao pregled u bolnici. Prošao je koronu, ali za koronu nije dovoljno samo da ste negativni. Ona izaziva druge razne nuspojave, a o tome je moralo da se vodi računa. Njemu je po izlasku bila savetovana slaba fizička aktivnost, a to znači da čim osetiš umor, moraš da staneš, maltene samo šetnja. On je imao izrazito jak udar korone sa zapaljenjem pluća, čas leve, čas desne strane”, rekao Čović u oštrom maniru.

Nastavlja da govori u svom stilu o tragediji.

“Ono što me takođe pogađa, to su pokušaji da se zataška gde i u kojoj hali se to dogodilo, pa onda vidim izraz ‘anonimni prisutni’. Zašto bi u ovom slučaju bilo šta bilo anonimno? Crvena zvezda je sa Odžom imala izuzetnu saradnju. Mi ćemo kao moralni ljudi uraditi ovaj deo posla, ali ćemo zahtevati da se dođe do potpune istine kako se dogodilo. Mnogo toga mi već znamo ko je učestvovao u tome. Odžo je od marta kao igrač Zvezde permanentno vrbovan. Mislim da je u okviru tih vrbovanja napravljeno ubrzanje koje je uticalo na ovo što se dogodilo. Ja time ne želim da kažem da je bilo ko želeo da se ovo desi, ali ovo je velika nesreća i nemojte da bilo šta krijemo. Čim nešto krijemo, postajemo saučesnici. Čim nešto krijemo, znači da nam savest nije mirna. Gledam malo i pratim u pojedinim medijima, te ‘anoniman ovaj’. Kada smo to čuli, tri sata smo jurili salu pošto nam je rečeno da je u ‘Pioniru’ u teretani, pa smo onda isproveravali. Zašto bi se to krilo ako stvarno niko nije želeo da dođe do ovoga? Naravno, ja stvarno verujem da nije niko želeo”, zaključio je priču predsednik KK Crvena zvezda, Nebojša Čović.

Izvor: Objektiv.rs

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar