Popović Ivković obišla renovirane prostorije granične policije na aerodromu “Nikola Tesla” (FOTO+VIDEO)

Državni sekretar je naglasila da pripadnici granične policije pružaju veliki doprinos i u obezbeđivanju državne granice, sigurnosti i bezbednosti svakog građanina

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/MUP

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije Biljana Popović Ivković i izvršni direktor za tehniku kompanije “Vansi erports” Nikola Brus obišli su danas renovirane prostorije dežurne službe Stanice granične policije Beograd na aerodromu “Nikola Tesla”.

“Policijski službenici će ubuduće raditi u savremenim uslovima, dostojnim težine posla koju obavljaju i opremljeni sa najsavremenijom tehnikom, što će svakako doprineti i većoj bezbednosti”, rekla je Popović Ivković, ističući da je ulaganje u policijske službenike, ulaganje u njihovu opremu, poboljšanje njihovih uslova rada i materijalnog položaja veoma važno.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ona se zahvalila kompaniji “Vansi erports” na ulaganju u renoviranje prostorija dežurne službe granične policije, koje se prostiru na 147 kvadratnih metara, a za koje je Ministarstvo unutrašnjih poslova obezbedilo savremenu opremu i tehniku.

“Uprava granične policije u prethodnom periodu ostvarila je izuzetne rezultate, posebno tokom 2019. godine. Tri miliona putnika prošlo je aerodromom ‘Nikola Tesla’ u prvih sedam meseci prošle godine, dok je u istom periodu ove godine na žalost, zbog koronavirusa, taj broj milion i 55 hiljada. Pripadnici granične policije dali su izuzetan doprinos tokom vanrednog stanja, a i danas sprovode sve mere zaštite koje su na snazi odlukom Vlade”, precizirala je Popović Ivković.

Državni sekretar je naglasila da pripadnici granične policije pružaju veliki doprinos i u obezbeđivanju državne granice, sigurnosti i bezbednosti svakog građanina, ali istovremeno i u sankcionisanju krivičnih dela, posebno falsifikovanja dokumenata i zaplene narkotika.

Izvršni direktor za tehniku kompanije “Vansi erports” Nikola Brus istakao je da su za tu kompaniju Uprava granične policije, kao i Ministarstvo unutrašnjih poslova, izuzetno važan dugoročni partner, zbog čega je upravo dežurna služba granične policije na aerodromu “Nikola Tesla“ prva renovirana.

“Koncesija aerodroma ‘Nikola Tesla’ koju je dobila kompanija ‘Vansi erports’ je partnerstvo između Republike Srbije i ‘Vansi aerodroma’ i u duhu tog partnerstva mi smo odlučili da krenemo sa renoviranjem ovih prostorija”, rekao je Brus.

On je istakao da se prilikom renoviranja prostorija sagledavalo šta je dobro za graničnu policiju uzimajući u obzir i ono što je od interesa za samu kompaniju.

“Kroz unapređenje uslova rada želeli smo da damo doprinos boljem radu zaposlenih i na taj način razvijemo koordinaciju i saradnju koja će se odvijati na svakodnevnom nivou. U planu nam je i izgradnja novog operativnog centra u koji će zaposleni iz granične policije biti dobrodošli“, rekao je Brus.

Tokom posete aerodromu “Nikola Tesla“ Popović Ivković i Brus obišli su i radove na proširenju i rekonstrukciji putničkog terminala aerodroma.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar