Osujećena likvidacija: Saudijski prestolonaslednik optužen da je poslao elitne ubice u Kanadu

Želeo je da ubije bivšeg operativca saudijske obaveštajne službe

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube

Saudijski prestolonaslednik princ Mohamed bin Salman optužen je da je poslao tim elitnih ubica u Kanadu da likvidiraju bivšeg operativca saudijske obaveštajne službe Sada al-Džabrija (61).

U spisima iz predmeta u jednom američkom sudu navodno stoji da je plan o likvidaciji Džabrija skovan nedugo posle surove likvidacije saudijskog novinara Džamala Kašogija u Turskoj, prenosi BBC, ali je dugogodišnji saudijski obaveštajac pre 3 godine prebegao u kanadsku prestonicu Toronto gde od tada živi sa privatnim obezbeđenjem.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Navodna likvidacija je “provaljena” kada je kanadska pogranična policija otkrila pripadnike elitnog tima za likvidacije pri pokušaju ulaska na teritoriju Kanade preko aerodroma Pirson u Torontu, navedeno je u spisima američkog suda.

Džabri je godinama bio kontakt između saudijske obaveštajne službe i britanskog MI6 i drugih zapadnih bezbednosnih službi i navodno je predao nadležnima u Vašingtonu dokument na 106 stranica o navodnim pokušajima prestolonsalednika Mohameda da ga likvidira i time ga spreči da svedoči o svojim saznanjima o korupciji i političkim likvidacijama koje je sprovodio elitni tim plaćenika saudijskog princa nazvan Odred tigrova.

Džabri tvrdi da je princ Mohamed pokušavao da ga namami da se vrati u Saudijsku Arabiju i da mu je jednom prilikom čak poručio “Svakako ćemo doći do tebe”.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar